I år måtte jeg prøve det for første gang. Det er jo ikke de store mængder bær vi har endnu - faktisk er der næsten for lidt til traditionel syltning, så jeg investerede i en billig flaske hvid rom i Kvickly (74 kr) og fandt mit mest dekorative sylteglas frem.
Søndag var tør og lun og det var tid at plukke de modne ribs fra den eneste busk, som bærer frugt i år. De to andre er kun småbørn endnu. Der var også flotte store solbær, men ikke lige modne allesammen og desuden har nogle forbistrede larver fundet vej til de flotteste bær. En håndfuld af de små, fine immerbær (skovjordbær) blev det også til.
Så var det bare om at skylle og nippe bærrene og lade dem tørre lidt på vaskebænken under halvtaget.
I opskriften fra 'Haven' står der blot at der skal bruges bær og sukker i forholdet 2:1, så jeg vejede af og fordelte frugt og sukker i dekorative lag og hældte rom på til alt var dækket.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar