søndag den 15. april 2012

Blodblommen

Blodblommen står i fuld blomst, og selv om træet ikke er imponerende i omfang er det et dejligt blikfang foran stuevinduerne. Her er det fanget i den tidlige morgensol
Som det ses er blomsterne næsten rent hvide, men de mørkerøde blomsterstilke, bladknopper og støvdragerne giver på afstand et let rosa indtryk. Der findes tilsyneladende en del forskellige arter, som sælges under navnet "blodblomme", og jeg ved ikke hvilke der er rigtige og forkerte. Vores eksemplar "Trailblazer" adskiller sig lidt fra de fleste af dem, jeg har set, ved at levere meget lækre, røde spiseblommer.

Lars har knoklet i udestuen hele ugen, og fredag eftermiddag blev den sidste gulvplade lagt og jeg kunne vaske vinduerne. Der mangler stadig noget færdiggørelse og en beslutning om den færdige gulvbelægning, så foreløbig er kun et par stole og nogle få potteplanter flyttet på plads. Og så mine agurkeplanter, som længtes efter lyset efter 14 dage i spisestuen:
Lørdagen var forholdsvis lun, tør og vindstille, så jeg kastede mig over mit grave-græsplæne-væk-arbejde, men måtte snart ha' hjælp af Lars og hans motorsav for at komme de store birkerødder til livs. Det er et sejt projekt, som nok kommer til at strække sig over det meste af sommeren - men pyt, så keder vi os ikke så længe, og vi slipper for at gå i fitnesscenteret!

5 kommentarer:

 1. Det ser fint ud med jeres nye gulv, håber i nu får glæde af det. Nej fitness behøver i ikke ;-)

  SvarSlet
 2. Hvor er den sød, den lille blodblomme. Jeg kan godt se at den er anderledes end min. Det lyder som om din er en 'ægte' blodblomme, når den ligefrem levere spiselige frugter :-) Min får slet ikke frugter.
  Det er et flot gulv I har lavet. Tillykke med at du kan flytte dine frølinger tilbage i lyset :-)

  SvarSlet
 3. Din blodblomme er rigtig fin, min har også frugter fandt jeg ud af sidste år. Den er ret stor nu.
  Lækkert at udestuen er ved at være færdig :o)

  SvarSlet
 4. Ja, du er rigtig. Det er flere "blodblommen" på marked og man kan snyde selv hvis man vil være ikke nok opmærksom på hvad hedder blommen på latinsk. "Trailblazer" er faktisk frugt- og prydetræ i sammen træ. Prunus x cistena er dværg blodblomme. Prunus cerasifera "Atropurpurea" og P.c. "Nigra" er blosblommen uden spiselig frugt.

  SvarSlet
 5. Godt billede taget af blodblommen i den tidlige morgensol. Hvor er den smuk.
  Helt klart bedre med mosion ude i det fri end i et fitnesscenter.
  Rigtig god arbejdslyst sommeren igennem.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet