tirsdag den 22. november 2011

Vinterhi

Det var en grå weekend, men passende lun til at opholde sig ude. Med tanke på de seneste års pludselige snefald og kulde stod søndagen på vinterdækning af diverse planter.

Lars begyndte nu allerede i sidste uge, han er lidt træt af at vores efterhånden mange hortensiaer ikke gider blomstre, så han afprøver metoden 'afdækning med granris'. Grundig, som han altid er, har han skabt nogle flotte skulpturer rundt i haven.Han har også samlet visne blade sammen, og pakket dem om de nye stauder i forhaven. Vi har jo ikke mange løvtræer selv, så bladene blev hentet bl.a. i det tomme nabohus' carport.

Imens fik jeg samlet alle stokkene fra jordskokkerne og kørte dem gennem flishuggeren sammen med resterne af grenbunken. Trompetblomsten, roserne og figentræet fik en frostmåtte om fødderne, og ovenpå den et tykt lag flis. Det er min forsøgsmetode i år.
Frostmåtterne, som jeg har købt hjem til Havebutikken, ser ikke ud af så meget, men ideen er at måtten af armeret plast på 50x50cm skal sørge for at holde roden tør, så man ikke risikerer at vinterens stående væde fryser den til en isklump.


Passionsblomsten 1. november
Og så tog jeg mig sammen til at klippe Passionsblomsten ned, så den kunne komme med ind i udestuen. Den stod ellers stadig med friske ranker og blomsterknopper, men endnu engang tænkte jeg på sidste års novembersne og kulde, som med et slag forhindrede os i at gøre planterne klar til deres vinterhi.

Godt misundelige på Samsingernes strålende søndagssol måtte vi nøjes med at slutte weekenden med solens røde aftryk på eftermiddagshimlen. Det var ellers lige før vi troede, at den også var gået i vinterhi!

2 kommentarer:

 1. Ja og så kan I roligt gå i vinterhi :o) Håber det hjælper på hortensiaerne, at I dækker dem til. Vi havde da ned til 15 graders frost sidste vinter, men fik alligevel blomster i nogen af hortensiaerne, dog ikke dem alle.
  Jeg kan godt forstå du havde svært ved at klippe passionsblomsten ned, den stod vel nok flot med mange blomster og knopper.
  Det var da trods alt en flot solnedgang :-)

  SvarSlet
 2. Gode billeder.
  Flot solnedgang.
  Tak for kigget.

  SvarSlet