mandag den 12. maj 2014

Tre personligheder

Blot 2 uger med de tre nye høns har afsløret deres forskellige personligheder - det er ikke blot fjerdragtens farver, der er forskellige.
Frk. Grå med de smukke men diskrete lysegrå og hvide farver er den forsigtige type. Prøver at følge efter de to andre, men holder sig gerne lidt i baggrunden. Bliver let forvirret og farer vild i hjørnerne. Vingerne bærer ikke så godt, så forsøg på at lette ender ofte i et sammenstød med hegn eller hønsetråd.

Frk. Rød er den sociale, indladende type. Altid midt i flokken, rolig og tillidsfuld, og kommer gerne helt tæt på os mennesker, ja, blev direkte nærgående da Lars fodrede hende med regnorm(!)

Frk. Sort har fra første færd vist tegn på selvstændighed, og fører an i en hver henseende. Det fine pileflethegn, som skulle være hønsegårdens afgrænsning, bruger hun blot til afsæt for eventyr ud i den store verden. Når hun - nødvendigvis - er lukket inde i hønsehuset, kalder hun højt og vedvarende for at gøre opmærksom på sin indespærring.

Lørdag tilbragte vi i haven og på nabogrunden, hvor vi fik ryddet op i grenbunkerne og fyldte traileren et par gange. Imens blev de kære frøkener lukket ud i indhegningen, så de kunne mæske sig i noget af det efterhånden temmelig lange græs. Frk. Sort var dog snart på den forkerte side af hegnet, og fulgte mig rundt i haven, hvor hun hyggede sig gevaldigt med sin skraben og nippen. Efter en rum tid observerede jeg dog, at hun selv fandt tilbage til hegnet og hoppede ned til de to andre igen - for en kortere bemærkning.Frk. Rød fandt også vejen ud i verden, men Frk. Grå måtte hjælpes ud gennem lågen da jeg fik ondt af hende. Sikken et syn, da hun fik øje på sine medsøstre og løb så hurtigt som benene kunne bære.

Det bliver vist en livlig sommer, medmindre de efterhånden bliver for tunge til at flyve. I hvert fald sætter de dagligt store mængder æglægnings-fuldfoder til livs, så man har da lov at håbe at de bliver lidt mere 'satte' med tiden?

Status på æglægningen på 14. dagen for ankomst: 12 æg alt i alt.


5 kommentarer:

 1. Det er skønt at have høns og betragte hvordan livet og hierarkiet i hønsegården er. Psykologer måtte kunne få en hel del ud af at forske i en hønsegård, det er jo et lille billede af hvordan vi mennesker mange gange opfører os.
  Der er også utroligt meget forskel på mine høns, der er også hende den forsigtige, den indladende og søde, den store madam, som bestemmer alt:-)

  SvarSlet
 2. Jeg er meget spændt på om æggene også smager forskelligt :)

  SvarSlet
 3. Jeg fryser, mor , om mine ben
  Og vil så gerne vide
  hvorfor jer er en lille en
  og skabt af æggehvide
  hvor meget skal jeg vokse
  før jeg er en bisonokse?

  Min egen kylling, søde tøs
  ak, du blir aldrig okse
  men hvis din tro er grænseløs
  så vil du altid vokse
  Selv rummet i det fjerne
  er mindre end din hjerne

  Vagn Lundbye

  http://www.birgittefrostholm.dk

  SvarSlet
 4. Music and Performing Arts today is growing to be fields that students would like to consider as professional education options. All professional courses In Music and Performing Arts are available through us. Handholding for admission in music and performing arts courses from across the world will be managed through our team.

  SvarSlet
 5. This is really interesting, you are such a great blogger. Visit ksAcademy for know more Accounting courses Excel course in sirsa
  and Also get Excel
  Course near me
  location.

  SvarSlet