søndag den 8. september 2013

Trin for trin

Der har været lidt travlhed herhjemme på det seneste, så bloggen har måttet passe sig selv, for endelig opstod der en pludselig interesse for vores hus og det påkaldte naturligvis lidt ekstra opmærksomhed fra vores side - både ude og inde.


Haven tager sig helt pænt ud nu, efter en grundig oprydning og udtynding i nogle af de mere tilfældige beplantninger. Traileren blev fyldt op med overskydende stauder (og en hel del ukrudt og haveaffald) som blev kørt henholdsvis til haven i Hinge og på genbrugspladsen.

Midt på den alt for store græsplæne mod syd har jeg påbegyndt et blomsterbed, som blev fyldt op med purpursolhat, salvie, Høstanemone, Ridderspore, Rudbeckia og andre gule solhatte (som jeg ikke lige kan huske navnet på). Lidt rodet ser det nok ud efter flytning og omplantning, men mon ikke det kan blive flot til næste år? Der kom også en stor Sankt Hansurt - Matrona - til i dag, og i mit første bed på den anden side af huset blev stauderne erstattet af en blandet flok lavendler.

Ellers har vi brugt de sidste 2 weekender i forgangen, hvor jeg med stor fornøjelse til en forandring fik kulør på penslen. Efter 6 måneder med stride strømme af hvid maling NØD jeg at få lov til at male bare én væg med min delvist hjemmeblandede grønne farve.Lars har taget fat på 'operation trappe', som har krævet mange timers drøftelser at finde en løsning på. Da han skulle tapetsere bagved trappen valgte han at skrue nogle af trinene af - derfra var der ikke så langt til at forsøge at skrabe det gamle, ulækre gulvtæppe af, men tæppelimen sad grundigt fast. Efter nogle forsøg med diverse redskaber forsøgte han sig med lampeolie, skraber og til sidst en rystepudser, og resultatet ser ud til at kunne bruges. De første trin har jeg grundmalet og i aften har jeg bestilt lysegrå gulvmaling.Her er det sidste af trinene, som de har set ud i 30 år. Vi er spændte på at se forandringen, når trappen skal samles igen, men først vil Lars udnytte muligheden for at bygge et stillads op, så han kan tapetsere væggene i "trappeskakten" - så der går jo nok et par uger eller tre...


Det ser desværre ud til at vi får lidt mere tid at løbe på, ingen af de seneste fremvisninger har bragt os videre til et hussalg, men næste weekend bliver der et "åbent-hus" arrangement, så måske....?

Det kræver nok også lidt opmærksomhed fra min side, så ugen er sat af til rengøring:)

2 kommentarer:

 1. Krydser fingre for at I får solgt, det er ikke rart at stå med to huse.
  Dit bed skal nok blive flot til næste år.

  SvarSlet
 2. Håber i snart får lidt held i sprøjten, jeres hus er så dejligt at det ikke er til at forstå det ikke er solgt for længe siden :-)
  Fint med et blomsterbed, og trappen kan kun blive flot;-)
  God uge til jer begge:-)

  http://2.104.134.159/wordpress/2013/09/09/mandagstema-91/

  SvarSlet