onsdag den 25. juli 2012

Seurre ved 'le Comptoise'

Fra Colmar har vi omkring 185 km til næste planlagte stop, så vi tager den med ro på turen sydpå. Temperaturen ligger omkring 22 grader, og det viser sig desværre at A/C anlægget i bilen ikke virker - til trods for at mekanikeren hjemme netop har gået det efter før turen. Øv! Der er en del trafik på 'Le Comptoise' motorvejen og mange mennesker på rastepladserne, men vi finder da et ok sted at drikke formiddagskaffen.

Mens vi kører videre finder jeg frem til en passende by at holde middagspause i, for madkassen er tom. Seurre ligger ved floden Saône ret tæt på motorvejen og ligeså tæt på en alternativ hovedvej mod Chagny, hvor vi skal til. Det viser sig at være en meget stille by med en usædvanligt velpasset flodbred og en lille havn med nogle lystbåde og et krydstogtskib, hvor vi parkerer. Herfra er en kort spadseretur op i byen, men alt virker lukket her i middagsstunden. Kun en lille snask på et gadehjørne har gæster på fortorvet, og vi slår os ned efter at have kigget lidt på menuskiltet (af den slags man kalder et "sandwichskilt"). Sandwich til 3 euro lød overkommeligt.
Caféejeren dukker op, jeg bestiller sandwich, øl og vin. Han giver os et fedtet menukort, peger og rabler en masse fransk af sig. Desværre, ingen af retterne på "sandwichskiltet" kan fås i dag, men vi kan få en assiette med charcuteri, salat og brød med smeltet ost. 8 euro. Eller en burger til samme pris?

Vi vælger charcuterierne og får hver et kæmpe brædt med masser af salat, lækker skinke, pølse, andepostej og paté - plus en hel, flækket baguette med 3 cm smeltet og grillet ost. Smager glimrende, men er alt for dyrt og alt for meget midt på dagen.

På den tiltrængte spadseretur tilbage til bilen funderer vi lidt over, hvorfor det ikke var muligt at lave en sandwich af baguette og pålæg? Turister bliver altid snydt, men pyt - når bare man sørger for at blive så lidt snydt som muligt!

Kl. 14.00 ankommer vi til Château de Bellecroix, som vi længe har set frem til som højdepunktet på rejsen. Et fint restaureret lille slot i en stor park, terrasser med hvide havemøbler, svømmepøl, fin restaurant. Desværre er det begyndt at regne, da vi bliver vist op til vores (ydmyge, men knapt så dyre) værelse under taget på anden etage...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar