mandag den 26. marts 2012

Misundelse

Den sidste tid har jeg næsten ikke kunnet holde ud at læse haveblogs. Foråret står derude og banker på, solen skinner pludselig varmt, dejligt og lokkende fra en skyfri himmel, fuglene synger for livet og formeringen og flyver hid og did med redebyggematerialer. Løg og stauder nærmest VÆLTER op at jorden med lynets hast og kalder på mig og mit kamera og alle mine sanser.

Og så er det jeg bliver GRØN af misundelse, når jeg læser alle de skønne haveblogs tidligt om morgenen, før arbejdstid, før solen er nået op over træerne. Misundelig på alle de heldige asner, som på én eller anden måde får tid, overskud, energi til alt det derude i haven - OG til at skrive om det...

Men jeg hævner mig en dag, sådan cirka om treethalvt år, når regeringen og statsministeren synes jeg er gammel nok til at gøre lige nøjagtigt hvad der passer mig. Som jeg valgte at gøre det i den seneste, helt vidunderlige, lune og solskinsfyldte weekend: Tidligt op og ud for at luge, grave, flytte planter, prikle og potte om, tømme krukker og købe nye til sommerens Pelargonier. Alt sammen i bevistheden om, at rengøring og vasketøj, malerarbejde, oprydning, indkøb, madplaner og alle de andre praktiske gøremål måtte skubbes ud i det uvisse. Måske når jeg det i løbet af ugen. Måske ikke.

Under alle omstændigheder glæder jeg mig VILDT til det bliver weekend igen, for er der noget skønnere end havearbejde i forårssolen?

Kameraet løb tør for strøm, så de fleste billeder fra en herlig haveweekend må jeg genkalde mig i hukommelsen. Nogle få digitale kan jeg dog godt dele her:
4 kommentarer:

 1. Hej Susanne
  Jeg forstår dig til fulde, jeg husker endnu hvordan det var at gå på arbejde, når jeg havde lyst til bare at nusse i min have.
  Godt du trods alt kan se en ende på det.
  Hvor er den første krokus dog smuk.
  Mine solhattefrø taget direkte fra haven, spirer af hjertens lyst, så tak for tippet.

  SvarSlet
 2. Ja, der må prioriteres engang imellem for at nå hele vejen rundt. Hos mig står haven højt lige nu, så er der andet der må vente. Desværre hører jeg til dem der fik lagt tre år oven i min tid på arbejdsmarkedet, det har jeg ikke helt fordøjet endnu!! Nå, men solen skinner og idag har jeg en dag hvor jeg MÅSKE bliver kaldt på arbejde, så tiden skal udnyttes derude. Hyggehejsa fra mig ;o)

  SvarSlet
 3. Ja det bliver dejligt for dig at slippe for alt det arbejde;-)
  Men måske du nu har flere år at leve i end os der ikke arbejder mere ? ;-) Jeg har sået solhatte og troede i min naivitet at det tog et par dage ,men du skriver 6-8 dage så jeg venter spændt. Har købt så og priklejord vandet og lagt plast over, kan vel kun vente :-) God næste weekend håber vejret arter sig. KNUS

  SvarSlet
 4. Godt at mærke lidt medfølelse! Jeg har nu også svært ved at overskue det ene år, regeringen udsatte min efterløn med...så er det mere overskueligt at vente på at solhattene spirer!

  SvarSlet