søndag den 5. februar 2012

Kulderekorder

De seneste dage har vi da for alvor fået konstateret, at vi bor i ét af landets koldeste områder. Måske ikke så sært, at det kan knibe med at få de sarteste vækster til at overleve her..

Resenbro ligger i Gudenådalen, som løber igennem et meget kuperet område, og det er helt tydeligt hér kulden samler sig. Gennem et år nu, har jeg - med mine to søstres store hjælp - samlet vejroplysninger og temperaturmålinger både her, i Nordsjælland og Vestsjælland. Resulaterne kan ses og sammenlignes på min hjemmeside Havelykke.

To nætter har temperaturen nu sneget sig under -20 grader, og selv i vores få år gamle supertermoruder er der is - indvendig, altså - til trods for (eller måske netop fordi) at vi fyrer godt op i kakkelovnene. Sådan nogle vinterdage glæder vi os over vores (læs: Lars') ihærdighed med brændetilvirkning, og alt det gratis træ, vi de senere år har fået fra naboers og egen træfældning. 

Det blev kun til en meget kort tur gennem haven i weekenden, man kan vel altid finde på undskyldninger for ikke at vove sig ud i sådan en kulde, men jeg tog kameraet med og fik et par billeder med ind.


Isblomster i drivhuset

Vinterjasmin-stikling Solhat frøstand
Kæmpevalmuen var vist for optimistisk

2 kommentarer:

  1. Også på Samsø har det været koldere end normalt. I går var dagstemperaturen på 7-9 minusgrader hele dagen. I aftes var den nede på minus 13, det er meget for os herovre. Vi har også været ude og flytte mine georginer ind i et forhåbentligt frostfrit rum.

    SvarSlet
  2. Ja vi har fået vinter i lille Danmark.
    Smukke vinterbilleder.
    Tak for kigget.

    SvarSlet