onsdag den 5. oktober 2011

Store træer og små træer


Sommeren 2009 går på hæld men i forhavens nye bed trives sommerfuglebusken 'Nanho Blue' over al måde.


Efter et besøg på Lundhede Planteskole kommer vi hjem med to nye træer, og Lars får travlt. Det ene - en Hanesporetjørn - har vi nemlig besluttet at sætte her foran Rhododendronbedet, men det kræver at han først skal fælde endnu et fyrretræ.

Det andet træ er en blodblomme, som på planteskolen stod smækfyldt med store røde blommer, som vi måtte plukke af før vi fragtede det hjem på traileren. Det skal danne centrum dér, hvor vi har planer om at lave en ny terrasse til næste år. Der er ikke noget skønnere end at sidde i den flimrende skygge af et løvtræ, vel?


Her i eftersommeren lægger vi for alvor mærke til de store træer i nabohaven. Huset dér har stået tomt siden juni 2008, og haven bliver ikke passet. Ejeren venter på at få en stor ejendom solgt, før hun kan flytte ind her på Dybdalsvej, men hun har givet os lov til at hente alle de planter vi vil fra grundens vildnis af Rhododendron og Azalea, hvilket vi med glæde har benyttet os af. Nu opsøger Lars hende for at få en snak om de kæmpemæssige fyrretræer, som står alt for tæt på vores have.

Hun giver os carte blanche til at få de to træer fældet, hvis vi selv tager os af oprydning og udgifter. Det lader vi os ikke sige 2 gange, og midt på efteråret kommer "skovmanden" fra Virklund.
Træerne bliver skåret ned, gren for gren, og til sidst bliver stammerne savet ned i meterstykker.

Før fældning

Skovmanden højt til vejrs


Det er helt fantastisk så meget lys det giver os, og nu kan vi også se himlen mod sydvest! Nu håber vi så bare på, at den grimme skurvogn også bliver fjernet en dag, men det har vist lange udsigter...
Bagefter venter der et møjsommeligt og tungt arbejde for Lars, med at skære de megastore stammer ud, trille dem ind gennem hækken, kløve stykkerne og stable dem. Jeg tager mig kærligt af alle grene under 5cm, og der bliver masser af flis til vores havegange og bede.
 

1 kommentar:

  1. Dejligt I fik noget mere lys ind i haven, og godt at naboen gav lov til at fælde.

    SvarSlet