søndag den 2. oktober 2011

Brændeskur og oprydning

Mens sommeren holder sit indtog og liljen fylder drivhuset med sin tunge duft, arbejder Lars videre med sine byggeopgaver.


Der skal bygges et hus til alt det træ, vi har liggende i bunker allevegne, så det kan komme i tørvejr og blive brugbart i brændeovnen til vinter.

Det nye værksted er bygget direkte i naboskellet, som desværre ikke er helt vinkelret på vores hus. Den skrå linje er brændeskuret også nødt til at følge, selv om det giver lidt hovedbrud for 'tømreren'. Planen er at skurets bagvæg skal erstatte naboens gamle og pilrådne flethegn, for som det ses af billedet er der næsten en meters højdeforskel mellem grundene netop hér.Juli 2009

Lars trodser regnbygerne og starter med at lægge de tiloversblevne (meget tunge) fliser fra forhaven, som skal danne bund i brændeskuret. Derefter bygger han et skelet op af stolper og beklæder med lodrette brædder, begge dele af lærk.


Bagvæggen forbindes med værkstedet, men for ikke at tage alt lyset fra vinduet (hvor mit plantehjørne er) kommer der ikke tag på det sidste stykke. Det har vi dog ændret på sidenhen.

Nu kan vi endelig få ryddet op og begynde at overveje mulighederne for at lave en siddeplads dér hvor den gamle træbænk står. Jeg fjerner nogle gamle thuja langs husmuren, og laver et bed i solhjørnet under terrassen til nogle af mine solelskende planter. "Mit franske bed" kalder jeg det, for vi har i mellemtiden været på en dejlig inspirerende sommerferie.


Det er dejligt at have noget at se frem til - og drømme om - og i mens kan jeg nyde blomsterne i drivhuset.


3 kommentarer:

 1. Det er så skønt når sådanne projekter 'kommer i hus' og så med så godt et resultat som jeres.
  Det er da helt logisk, at tujahækken måtte lade livet - det var synd at et solhjørne skal optages af stedsegrønt istedet for solelskende planter. Det må også have givet mere lys i området og i huset!

  SvarSlet
 2. Ja, de var i hvert fald ikke kønne! Og den, der i sin tid har plantet dem helt ind til husmuren har da vist ikke tænkt sig om. Solbedet har derimod vist sig at være godt tænkt - men det må du vente med at høre mere om...:)

  SvarSlet
 3. Fint med det nye solbed, og manden arbejder stædigt trods regnen. Det blev et fint brændeskur.

  SvarSlet