søndag den 30. marts 2014

En sten så dagens lys

Da vi i går fra terrassen fulgte landmandens stræben med harven stoppede han pludselig op, og sprang ned fra førerhuset for at rode med 'et-eller-andet'. Øjeblikket efter fortsatte han harvningen, men efterlod en stor mørkebrun knold midt på marken. Vi talte om hvad det kunne være, men glemte det så hurtigt igen.



Først ved solnedgang blev det tydeligt, hvad den unge landmand havde fået rodet op af jorden - solen oplyste en kæmpemæssig og nærmest firkante sten, som lå der og så ud som om den var faldet ned fra månen.

Ufatteligt stærkt grej, landmændene har i dag, og ufatteligt hvordan en sådan kæmpesten pludselig kan dukke op i en plovfure.

Smuk er den i aftenlyset og - set fra mit vinduesperspektiv - lige så imponerende som Bornholms Rokkesten.



lørdag den 29. marts 2014

Den nye hønsegård

Influenzaen tog en hel del af min energi, så det går kun langsomt fremad i haven (jobbet skal jo også passes). En eftermiddagstime i ny og næ er det dog blevet til, så jeg har fået ryddet et langt stykke langs pileskellet for brændenælder og skvalderkål. Er også kommet lidt længere med rydning af de gamle bede langs hækken, men det er noget der trækker tænder...



En eftermiddag brugte jeg i Jem&Fix på jagt efter stolper til et hegn om hønsegården. Jeg var vist dagens oplevelse dér, da jeg kæmpede med 50 runde, 120cm lange stolper på en flad indkøbsvogn...men jeg fik dem da hjem sammen med et billigt pælebor:)

I dag startede vi så tidligt med at stille hønsehuset op, og mens Lars gravede, skruede og regerede for at samle den lukkede gård gik jeg i krig med græstørvene. I løbet af dagen fik jeg gravet hullerne mens Lars målte ud og slog stolperne fast i jorden, og nu står det klar til den sjove del: at forsøge at flette de forhåndenværende pilestokke til et hegn. Ikke sikkert der er nok, men så må vi sætte hønsenet op indvendigt og fortsætte næste år.

Trods slid, slæb og dage med sygdom måtte vi endnu engang - mens vi drak eftermiddagskaffen i solen på terrassen - konstatere at "hold da op, hvor har vi det godt". Sol, forår, kaffe og kage og den skønneste udsigt over den smukke sø. Vores økologiske landmands hektiske færden på de nærmeste marker, og kæmpeflokkene af sultne måger, kan ikke spolere billedet...







fredag den 21. marts 2014

To skridt frem og ét tilbage




Nu manglede vi bare at hente et par læs fliser og brænde fra haven i Resenbro - så jeg glædede mig vildt sidste weekend til endelig at kunne koncentrere mig om den nye have, og til at komme lidt videre med færdiggørelse og indretning af huset. Lørdag formiddag knoklede vi med at fylde den store, lånte trailer med sten, og nåede at køre to læs hjem inden frokost.

Jeg syntes jo nok, at kadaveret var noget ømt, og det var vel ikke så mærkeligt, men søndag var jeg flad som en fregne og tilmed træt og utidig. Mandag morgen lå jeg med næsten 40 i feber og sov dagen væk. Influenza - øv!

I dag, fredag, er jeg ikke helt ovre det endnu, stadig mat og Dizzy. Lars lå også på langs i går, men er allerede i gang igen derude, han er ikke sådan at stoppe!

...nu har jeg rugbrød og leverpostej i ovnen, efter frokost vil jeg forsøge at gå ud med min fine, nye Felcosaks og rydde lidt mere op i de kaotiske pilebunker, som Lars formåede at lave i søndags. Stubbene var for høje, så de blev filet ned med motorsaven inden jeg så meget som nåede at klippe de flotte, kraftige sommerskud af. Kunne ellers godt tænke mig at bruge dem til et flethegn rundt om den nye hønsegård...

Her et par billeder af sidste uges start på en oprydning i de gamle bede.





tirsdag den 11. marts 2014

Forårssol og en blå væg

 
En flytning tager meget af ens tid og - det må indrømmes - tager også mere af ens energi for hver gang. Man er jo ved at blive en ældre dame...
 
I hvert fald har der ikke være skyggen af overskud til fotografering og blogskriveri de seneste uger, men måske er det ikke så mærkeligt når man kigger tilbage på 'programmet':
 
 
Første uges 'ferie' gik med hhv pakning af flyttekasser og lægning af gulv. Fredag morgen afhentning af lejebil, som blev fyldt to gange og tømt ditto i Hinge. Derefter nåede de tre flyttemænd lige en flytning mere inden aften. Jeg nåede akkurat at finde lidt køkkengrej og have mad på bordet til Lars kom hjem igen.
 
Lørdag morgen blev gæsteværelset indrettet og kl. 11 holdt sønnike + 3 livlige unger i indkørselen, og vi fik hjælp til telefon, internet, musik mm. Nåede også en travetur med ungerne og en hyggelig middag.
 
Søndag holdt vi "hviledag" med udpakning og oprydning. En af de næste dage gik turen til Resenbro for at gøre rent og hente det (næst)sidste. Et læs blev afhentet af Blå Kors. Et andet kørt på genbrugspladsen. Hjemme fik jeg syet midlertidige gardiner til stuens store glasfacade. Sådan kan en ferieuge hurtigt gå...
 
Lørdag eftermiddag ankom yngste datter med mand og 2 børn, og denne weekend blev mest til hygge og dejlig snak, for vejret var ikke just indbydende. Mandag startede en ny arbejdsuge, men gæsterne blev heldigvis et døgn mere:)
 
Endnu en weekend blev brugt på afhentning af ting, sager, skidt og skrammel fra garagen i Resenbro. Vi var flittige og fik også tømt både drivhus og have, og fik afleveret hus og nøgler til vores køber. Søndag nåede vi at hente 2 trailerlæs - og SÅ kom solen frem!
 

Det næsten-færdige køkken
 

Den blå-blå væg i stuens læseafdeling

Min kommende hjemmearbejdsplads
...og solen har så meget magt nu, at den tvinger mig ud i haven straks efter arbejdstid, og jeg NYDER det i fulde drag.

Men havebilleder og blogskriveri må vente, der er ikke mere energi tilbage for i dag.