mandag den 7. april 2014

Forestilling uden billeder

De seneste aftener har vi haft en helt særlig underholdning ved aftensbordet, som desværre ikke har været mulig at forevige - derfor kommer historien i dag uden billeder:

Vi bemærker at en stor rovfugl kommer svævende og lander midt på den nyharvede mark uden for vores vindue - lige i nærheden af den store marksten. En musvåge må det være, men jeg har nu aldrig set en rovfugl sidde på jorden. Den letter forsøgsvis, flyver lavt over marken og lander igen måske 50 m derfra. Om og om igen til det bliver mørkt og vi ikke længere kan se den.

Næste morgen er den der igen (eller endnu?), og vi ser den med jævne mellemrum hen over dagen. Mens vi spiser til aften kommer en artsfælle og sætter sig et godt stykke derfra. Forestillingen begynder - skiftevis letter og lander de to fugle gang på gang, indtil de pludselig mødes i luften i en heftig parring. Ligeså pludseligt flyver de væk i hver sin retning.

Aftenen efter følger vi nøjagtig den samme forestilling, og senere er den ene fugl kommet tilbage nogle gange. Utrolig smuk med de enorme vinger bredt ud i et glidende fald.

Som sagt har det ikke været muligt at fotografere, afstanden var for stor og fuglens farver går fuldstændigt i ét med markens. Til gengæld fik jeg - gennem køkkenvinduet - et billede af flagspætten, som vi ofte hører fra trætoppe i nærheden. Den havde lige udset sig en pilestub, som blev grundigt bearbejdet så bark og ved stod om ørerne på den. 
Stubbene i sig selv er ikke så kønne, nu hvor de er skåret ekstra ned og ribbet for sidste års skud, men erfaringen har jo vist at de nok skal skyde igen. Alligevel har vi bestemt os for at plante en 'indvendig' hæk af paradisæble, så jeg har renset jorden for brændenælder, mælkebøtter og skvalderkål, og ser frem til at hente planterne på fredag.
Fik også luget staudebedet og klippet de visne toppe, så man kan se de første, ydmyge løgplanter. Stauderne er godt på vej, og det skal nok blive grønt hen over sommeren!


2 kommentarer:

  1. Hvilken skøn parringsdans I har været vidne til, det er vist ikke enhver forundt. Også sjovt at du lige kunne fange Søren Spætte. :)

    SvarSlet
  2. Spændende, du må have noget beder fotogrej ;-)

    SvarSlet