søndag den 26. maj 2013

Åbne vidder

Det blev ikke til så meget arbejde i denne weekend, for lørdagen blev brugt på hyggelig familiekomsammen på Sjælland, hvor vi traditionen tro fejrede vores mor, svigermor, mormor, farmor og oldemors fødselsdag nr. 87. Et skønt leben af store, små, unge og gamle omkring et fælles sammenskudsbord (selvfølgelig inkl. fødselarens hjemmebagte leverpostej, franskbrød og kringle). Yngste deltager - en fin lille gut, et par uger gammel - sov sig roligt igennem hele dagen.

Søndag morgen hentede vi som aftalt Morten og kørte mod Hinge, hvor græsset allerede stod højt igen. Det passede den unge mand udmærket at få lov at trille havetraktoren frem, og han fik da også slået alt græsset inden middag! Imens flyttede Lars noget af flisbunken og skar de sidste træstammer op, og jeg fik ryddet en børfuld skvalderkål væk fra et hjørne af budskadset i naboskellet. Der er blevet noget åbent efter at de 2 birketræer blev fældet, så jeg vil finde en busk eller mindre træ at sætte her.

Indrømmet, jeg har allerede på forhånd opgivet at ændre ret meget på dette 20 meter lange bed med blandede, rodskydende buske underplantet med skvalderkål. Fred være med det, vi er på landet og bedet ser på naboens side af hegnet ligesådan ud. Beslutningen er derfor at vi vil slå græsset tæt ind til buskene, og lade en græsrabat være mellem disse og eventuelle nye beplantninger.

Frokosten skulle naturligvis indtages udendørs, og bordet blev flyttet ned i birketræets skygge, men stærke vindstød fik papkrus og tallerkener til at flyve gennem luften. Haha, vil nogen nok tænke, det er hvad der kommer ud af at fælde alle træerne!!

Tja, måske er vi selv skyld i det manglende læ, men hvis nogen synes vi er gået for hårdt til den med motorsaven (og jeg indrømmer gerne, at der er blevet meget åbent omkring huset) - så prøv lige at se her, hvordan piletræerne tager til genmæle. Med den fart de nye skud har på, så tror jeg på at der står en grøn hæk igen ved midsommertid.


Men mon ikke også mit første forsøg på et 'kvashegn' kan give lidt læ?


1 kommentar:

  1. Dejlige billeder ;-) Jo dit kvas hegn ser spændende ud , så noget lignende i tv for nylig.
    Du har ret at dit hegn af pil nok hurtigt skyder op :-)
    Iøvrigt tak for sidst;-)

    SvarSlet