søndag den 14. april 2013

Der er noget i luften....

Da vi kørte til Hinge lørdag morgen var der for første gang i umindelige tider plusgrader, men himlen var grå og trist og tung. Alligevel var der forår i luften - måske mest i kraft af at landmændene her i Østjylland endelig kunne komme til at køre deres gylle ud på markerne. Heftig aktivitet var der i hvert fald der ude på landet!

Vores nye "genbrugsbaggang" blev så godt som færdig, nu mangler jeg bare at sy et forhæng til skabene, og Lars skal have købt og udskiftet de gamle, brune stikkontakter, som nærmest smuldrede da han løsnede dem før tapetseringen.Efter frokosten (hvor vi nød de første 3 æg fra eget hønsehold) gik vi ud for at rydde lidt op i grenbunkerne. Vi havde medbragt min kompostkværn, som så mange gange før har ageret flishugger, og den tyggede sig da også lystigt igennem bjergevis af grene, imens Lars fortsatte med at fælde et par træer mere for at holde mine bunker vedlige. Dejligt arbejde på en vindstille og mild forårsdag. Flisen fik lov at falde direkte til jorden og maskinen blev blot flyttet med jævne mellemrum. Den er nu ikke lige kommet med på billederne:)Sådan et flislag, spredt let ud med riven, plejer at lægge en dæmper på alt det uønskede, som med garanti vil pible frem nu hvor de høje træer ikke længere skygger. Samtidig formulder det stille og roligt og giver næring til den stribe jord, som i 30 år har ligget uberørt hen. Med tiden vil vi plante en hæk af Paradisæble (Malus Sargentii) foran de grimme pilestubbe, som jeg nu er ret sikker på nok vil skyde igen.


Der er nu stadig et stykke vej igen, før hele "hækken" er lagt ned...

Hjemme i udestuen i Resenbro er der også forårsstemning. Citrontræet er gået helt bersærk og tæt besat med blomster og bittesmå citroner, og alle de små spireplanter strækker sig mens de venter på at komme ud i drivhuset.
1 kommentar: