tirsdag den 5. marts 2013

Forårskåde høner

Termometeret på nordsiden stod på 11 grader da jeg kom hjem fra arbejde, så i dag lokkede forårsvejret til en kop kaffe i solen. Hønsene elsker at få selskab, så de blev lukket ud i løbegården mens jeg fandt en sten at sidde på.

De høns er jo et kapitel for sig, som jeg desværre ikke har skrevet nok på endnu. Vi fik dem jo hjem i august, og måtte mange prøvelser igennem før vi lærte hinanden at kende, men lige siden har vi troligt ventet på en kvittering for al vores omsorg - helst i form af ÆG.

Endnu har vi ventet forgæves, de kære høner er vist mere interessede i mad og søvn. I de perioder, hvor sneen har dækket jorden, har de endog nægtet at gå uden for en dør. Det må have været nogle lange dage derinde i halvmørket, siddende på en pind, men ingen nok så lækker godbid kunne lokke dem ud i sneen. Men den sidste uges tid har de fået energien tilbage, forårskåde vimser de frem og tilbage i buret så snart de hører at vi tager i havedøren, så ved de at vi kommer med lidt ekstra og at de bliver lukket ud i løbegården.

Flere gange er det sket at én af dem pludselig er kommet til at baske så meget med vingerne, at hun er havnet uden for det lave hegn. Forleden tog jeg konsekvensen og lod en åbning stå, så de selv kan komme indenfor igen.

Mens jeg nød min eftermiddagskaffe idag kom de alle tre spurtende ud til min siddeplads i solen. Ganske overmodige fulgte de med mig rundt i haven og nød helt tydeligt at finde nye skrabesteder, men den mest forsigtige fandt dog hurtigt hjem igen - blot for at stå og kalde på de to andre. Her har jeg fanget et par billeder, de er nu ret flotte med sollyset spillende i fjerdragten. Og æggene kommer vel en dag - eller hvad?
2 kommentarer:

  1. Ja det er flotte høns, jeg kender en, der har hønsene med rundt i haven, når hun går derude. De følger hende som en hund eller kat.

    SvarSlet
  2. Ja eller hønsesalat :-)Jeg tror vist ikke på æg tror du ? Dejlige billeder;-)

    SvarSlet