mandag den 6. august 2012

Markedsdag

Ingen Frankrigstur uden marked! Der er nemlig ikke noget mere fransk end sådan en tidlig formiddag i en mindre by, hvor boderne står side om side gennem samtlige gader og stræder. Til trods for at området Vaucluse kan prale af at have mindst ét marked hver eneste ugedag valfarter både turister og lokale til de store formiddagsmarkeder, og man skal stå tidligt op for at finde en parkeringsplads.

Vi valgte tirsdagsmarkedet i Vaison la Romaine og startede den 30 km lange og flotte køretur ved 8-tiden. Byen er anlagt i romertiden, og skulle være et besøg værd i sig selv, men jeg må indrømme at med det leben der er i forbindelse med en markedsdag er det ganske umuligt at se på bygningsværker og andre seværdigheder. Her er det udelukkende handel, det gælder!

Det er også komplet umuligt at fotografere i de tætpakkede gader, så det blev kun til nogle få stemningsbilleder. Til gengæld fik jeg købt et par flettede tasker, en Provencedug og en fin keramikkande, og selvfølgelig også lidt grønsager til aftensmaden. Ærgerligt, at det er så begrænset hvad man kan nå at spise i løbet af de få feriedage, for der er usandsynligt mange spændende og fristende lækkerier af både sødt og sundt.Dynger af hvidløg set fra en caféstolPå hjemvejen holdt vi ind ved en lille, stille bjergby - Seguret - og spiste vores medbragte mad under et skyggefuldt træ. Bagefter - i den hede middagsstund - slæbte vi os op gennem de smukke, smalle og oldgamle brolagte gader og blev belønnet med den flotteste udsigt.


Endnu et fantastisk, gammelt hus - og en Nerie


Ingen kommentarer:

Send en kommentar