mandag den 6. august 2012

Hønespring

Det var ikke nemt at koncentrere sig om arbejdet i dag, for jeg tænkte hele tiden på de stakkels høns derhjemme. Mon de selv kunne finde ud af at forcere hønsetrappen, så de kunne komme ud og finde mad og vand? Jeg kunne jo ikke så godt jage dem ud af huset i morges, da det væltede ned med vand fra oven (naboen siger, der er kommet 24 mm). Heldigvis var der stadig feriestilhed på jobbet, så jeg var tidligt hjemme og skyndte mig straks ned til hønsehuset.

Dyb stilhed og ikke det mindste spor af at der havde været høns ved madskålen. Da jeg forsigtigt lukkede den udvendig låge til huset op, sad der 3 rolige høner på pinden og den sidste baskede lidt rundt i strøelsen. Jeg lukkede igen og forsøgte at lokke dem fra løbegårdssiden med æblestykker. Ingen reaktion. Så satte jeg en skål vand op til dem, de skulle jo nødig dø af tørst, og det satte dem lidt i bevægelse. Den modigste lugtede en æblebid på trappen, stak et ben frem - og gled elegant et trin ned. Vingerne kom i bevægelse og snart stod den nede ved fodertruget.

De tre andre måtte jeg skubbe blidt til, så fulgte de efter. Sådan, så er det spændende at se om de selv kan finde op igen til aften?1 kommentar:

  1. Man siger godt nok at høns er dumme, men mon ikke de får det lært :)

    SvarSlet