mandag den 6. august 2012

Havehøns alias Dværg Wyandotter

De sidste feriedage herhjemme i Resenbro har vi (især Lars) haft travlt. Det flotte hønsehus, som mine børn og svigerbørn var gået sammen om at forære os i bryllupsgave, skulle samles og gøres klar til at modtage de første beboere. Der blev gravet grundigt omkring hus og løbegård og kyllingenet blev forankret hele vejen rundt, så både høns og ræv vil få vanskeligt ved at grave sig under.

Lørdag eftermiddag stod det hele klar med foderautomat, strandskaller, strøelse og hele molevitten. Nu manglede vi kun at finde nogle passende høns. Jeg havde fundet frem til en hønseavler og aftalt et besøg søndag formiddag, og vi drog spændte afsted i solskinnet.

"Hønseavleren" var 3 raske drenge, som passede et utroligt menageri af fugle og fjerkræ i alle afskygninger på deres forældres landsted. Her var bure og indhegninger alle vegne med duer, papegøjer, ænder, gæs og høns i alle regnbuens farver kaglede og gokkede lystigt under ordnede forhold og åben himmel.

Jeg havde udset mig racen 'Gul Sussex' som er flotte, rolige høns med en god æglægning, men set i forhold til deres fremtidige bolig syntes vi alligevel de så lidt for store ud. Ved siden af gik en flok små, runde og dunede høner sammen med den smukkeste lille hane. Agerhønsfarvede dværg-Wyandotter, som godt nok ikke er så farvestrålende, men perfekt matcher vores naturhave og tilmed er overordentlig rolige og tillidsfulde.

Fire høner kom med hjem i en flyttekasse (men hanen måtte vi lade blive), og snart indtog de den skyggefulde ende af hønsegården. Hvad vi havde glemt at undersøge var, om de var vant til at gå på trapper? Ved hønsesengetid havde vi en del besvær med at lokke dem op på første sal, men ved nabo Ole's gode hjælp lykkedes det at bakse dem derop.

De har vist sovet roligt i nat, og jeg har været ude for at skifte vand og åbne lemmen. Så er det spændende at se om de vover sig uden for, men det bliver nok ikke lige nu, hvor regn og torden står over vores hoveder.


Fire Wyandot høner ankommer

3 kommentarer:

 1. Spændende med høns i haven, det vil Bent også gerne have, men der er jo lige det med ræven, som lusker rundt omkring. Og så er der også lige to hunde.
  Held og lykke med projektet.

  SvarSlet
 2. Hvor er de skønne jeres nye høns, de bliver spændende at følge og trapper skal de nok få lært ;o)

  SvarSlet
 3. Det er et godt valg du har gjort. Wyandotter er dejlige havehøns. Jeg har selv nogle laksefarvede dværg Wyandotter som jeg er vildt glad for. Håber på at kunne avle lidt på dem til foråret. Husk at selv om du ikke har en hane, så kan du stadig opleve kyllinger, ved at placere nogle befrugtede æg under en af dine høner.

  SvarSlet