mandag den 13. august 2012

Det antikke teater i Orange

Onsdag lover Meteo France vindstille og op til 36 grader hen på dagen, og vi har planlagt en tur til Orange for at se nærmere på byen og det gamle, romerske teater. Der er ikke meget over 10km til Orange, men vi opdagede mandag at trafikken er tæt, så vi drager tidligt afsted for ikke at holde i kø hele formiddagen. Det går også fint med at finde den store parkeringsplads nær teatret, nu er det bare med at finde ud af i hvilken retning vi skal gå? Der er mærkeligt nok ingen skilte, der viser vej.

Lige bagved parkeringspladsen rejser en bakketop sig, og det skal vise sig at netop dette højdedrag har været grundlaget, da teatret for et par tusinde år siden blev bygget. De kæmpemæssige sandsten er hugget ud af bakken, og på afstand ses det tydeligt at byggeriet nærmest vokser ud derfra.
Endnu engang må vi undre os dybt over oldtidens kæmpebyggerier, for vi begriber ganske enkelt ikke hvordan det har kunnet lade sig gøre - helt uden alle de hjælpemidler, som vi i dag anser for aldeles nødvendige.

Det åbne teater bruges den dag i dag til både teaterforestillinger og koncerter. Denne dag var scenen (som dog er ombygget i nyere tid) klargjort til en forestilling, og i 'orkestergraven' stod nodestativerne parate - med en tøjklemme i hver - til et større orkester. Desværre havde jeg ikke forudset, at kameraet var ved at løbe tør for strøm, så det blev kun til nogle få billeder...
Varmen kom snigende og vi gik lidt gennem gaderne på må og få for at finde en hyggelig café, men endte alligevel på den store plads overfor teatret. En kold øl i skyggen var tiltrængt. Madpakken blev efterfølgende spist siddende på bilens bagsmæk før vi kørte hjemad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar