mandag den 23. juli 2012

Ved Rhinen

Det ustadige vejr med regn og rusk gjorde os så utålmodige efter at komme væk fra lille Danmark at vi besluttede at starte ferien en dag før planlagt. En hurtig hotelbooking blev indskudt, kufferterne pakket og haven gjort ferieklar - og endelig kunne vi starte bilen og køre sydpå.

Den første dag på motorvejen gennem Tyskland gik upåklageligt glat, trafikken gled let og uden problemer og med nogle få bygers undtagelse var vejret fint til picnic med madpakke og kaffe på rastepladserne. Kl. 18.00 holdt vi ved vores sædvanlige første stop, motorvejshotellet i Bruchsal, 926 km hjemmefra - en passende dagstur for os to gamle, som gerne vil nyde turen i ro og mag. Tid til at nyde en øl på cafeteriets terrasse, derefter et let måltid samme sted, en kop kaffe og tid til at hvile lidt med et ugeblad.

Morgenmad kl. 6.30 og derefter videre sydpå med hektisk morgentrafik over Karlsruhe og diverse vejarbejder. Missede af den grund afkørslen ved Rastatt, så det blev en noget sydligere Rhinovergang vi holdt ind ved, for at give os tid til at kigge nærmere på Rhinens imponerende slusesystem.


I Alsace drejede vi fra ved vinbyen Ribeauvillé for at tage en pause og spise resten af den medbragte mad. Middelalderbyen er smuk, velholdt og overordentlig velbesøgt, så vi fandt en parkeringsplads med udsigt til borge og vinmarker og stiforbindelse til den gamle bydel.

For Lars er markiser en del af professionen, så vi måtte jo lige ha' et billede med af denne originale og meget smukke model:


Efter en hyggelig byvandring i lunt og dejligt vejr trak skyerne sammen og vi returnerede til motorvejen for at tage det sidste stykke til Colmar, hvor jeg havde fundet et hotel for natten.

2 kommentarer:

  1. Vi nyder kigget :-)Nyd det :-)

    SvarSlet
  2. Tak for turen, det ser hyggeligt ud, men motorvejene vil jeg gerne slippe for, så jeg nøjes med turen her hos dig :o)

    SvarSlet