mandag den 16. juli 2012

Den forsømte have

Det er nu nok mere præcist at skrive 'den forsømte haveblog', for de seneste tre uger har den ganske enkelt været sat på standby.

Haven har budt på mange udfordringer i denne ustadige, våde, kolde og blæsende sommer. Sneglene har været tæt på at tage magten trods flere daglige og grundige indsamlinger. Skiftevis tørke og voldsomme vandmængder har druknet sommerblomster og krukker og givet lus og andet utøj kronede dage. Der har været nok at se til!

Og så var der jo lige det faktum, at Lars og jeg i den første forårskådhed i marts besluttede os for at nu skulle det være - efter fire år med fælles Havelykke skulle brylluppet stå, og haven danne ramme om en lille, eksklusiv sommerfest for vores nærmeste familie! Temaet var oplagt set fra vores frankofile synspunkt og med tanke for vores forestående bryllupsrejse til Provence: en romantisk havefest med middelhavsplanter, duftende liljer og masser af lavendler - naturligvis på Frankrigs nationaldag d. 14. juli.

Terrassen blev trimmet, liljerne holdt ved lige i drivhuset, nye lavendler indkøbt. Vores lille hus blev endevendt for at give plads til en romantisk opdækket aftenrestaurant og 11 overnattende gæster. Brudekjolen skulle også kreeres efter temaet og sys i al hemmelighed.

Endelig oprandt dagen med strålende solskin og store forhåbninger. Kl. 13 var alle gæster samlet om sandwich, frugt og et lille glas vin mens vi ventede på Borgmesterens udsendte, som efter planen skulle forestå vielsen under blodblommen. Manden i himmelen havde dog sin egen mening om planerne, sorte skyer tårnede sig op med buldren og bragen og udløstes af en pludselig og meget kraftig tordenskylle. Gudskelov for markisen og det overdækkede udekøkken, brudgommen fik dog våde bukser som i hast måtte føntørres.

Frokost i regnen

Kaffetid


Vi fik plads til alle gæster i udestuen mens vielsen blev forrettet og efterfølgende fejret med et festligt glas Cremant de Bourgogne.


Han huskede ringene

Solen brød frem igen, og eftermiddagen forløb hyggeligt og afslappet med kaffe, kage, muntre legende børn og kreativ aktivitet i drivhuset.


Alle 5 børnebørn i malerkitler

Silas fanger frøer til prinsesserne..

Kl. 17.30 åbnede restauranten og Gastronomisk Institut i Silkeborg leverede en flot og velsmagende buffet. Brudgommen blev overtalt til at træde en vals i spisestuen og hans sokker blev klippet som det hører sig til. Mænd og børn samledes om bålfadet på terrassen i den stille, kølige aften for at afslutte en dejlig dag med en sidste godnatøl.Godnatbål
Gæsterne er rejst hjem, huset ligner sig selv igen, regnen står atter ned i stride strømme mens vi sidder herinde og glæder os over alle de fine gaver, kort og blomster og de billeder, som vores gæster fik taget med mit kamera.

Nu venter kun bryllupsrejsen, og vi glæder os vildt til at tilbringe en ugestid i Sydfrankrigs noget mere stabile og varme klima, mens gode naboer holder øje med hus og have her i Resenbro.7 kommentarer:

 1. Stort tillykke med brylluppet. Det lyder som en dejlig dag lige i jeres ånd. Og som afslutning en bryllupsrejse til den skønne franske varme - så kan det vist ikke blive bedre. Rigtig god tur :-)

  SvarSlet
 2. Tillykke med brylluppet. Herligt med et sommerbryllup og dejlig fest med familien og venner.
  God ferie til jer når I skal afsted.
  Dejlig beretning fra jeres dag.

  SvarSlet
 3. Tillykke med dagen, hører fra anden side at det gik godt :-) Det er ene fin kjole du har fået syet, i ser nu godt ud begge to :-)
  Kærlig hilsen Birgitte

  SvarSlet
 4. Hjertelig tillykke med brylluppet, det lyder som en helt igennem smuk og dejlig dag :o)

  SvarSlet
 5. Tillykke med brylluppet, godt vi fik lov at deltage herude bag vores skærme. Sådan en begivenhed er det rart at være med i også på sidelinien. Dejlig dag i har haft. God bryllupsrejse.

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med jeres bryllup, dejligt at kunne holde det i haven, selv om vejrguderne ikke lige var med jer ;o)

  SvarSlet
 7. Mange tak for alle lykønskningerne. En stor dag som denne MÅ man jo næsten dele med hele verden, og vi kunne ikke forestille os at fejre den et mere passende sted end i den have, vi har skabt i fællesskab. Torden og lynild - hvor var den en skøn dag! Jeg supplerer lige med et par ekstra billeder, som jeg har fået af en gæst i dag.

  SvarSlet