torsdag den 26. juli 2012

Château de Bellecroix, Chagny

Hotellet rummer 20 værelser, og nogle er i den virkeligt dyre ende af skalaen, men hjemmefra har jeg booket det billigste, som absolut er glimrende til vores behov. Eneste minus viser sig at være låsen i døren! Da vi efter et kort hvil bliver enige om at trodse den stille regn og gå en tur omkring slottet er døren låst - og nøglen sidder udvendig. Jeg må ringe damen i receptionen op, og hun låser os lidt hovedrystende ud af værelset. Lidt dum og ikke særligt betryggende situation, så vi er derefter meget omhyggelige med at have nøglen i låsen - fra den rigtige side...
Mens vi inspicerer slottet udefra i den lune regn ankommer en lind strøm af turister. Der ser ud til at blive fyldt op, og vi er spændte på hvad aftenen bringer. Vi har fået udleveret menu- og vinkort med besked om at middagen skal bestilles før kl. 18.00, så vi hygger os med udvælgelsen over et lille glas på værelset.

Omklædt i vores fineste (bryllups)tøj bliver vi modtaget i restauranten kl. 19.30 og vist hen til et smukt dækket bord i det fjerneste hjørne. Herfra har vi fin udsigt til hele den imponerende sal med dens høje, udskårne egepaneler, særprægede lysekroner, gamle malerier og fine antikke møbler. Tjenerstaben er dygtigt om sig, vores Cremant de Bourgogne står afkølet og parat og bliver præsenteret og åbnet ved bordet efter alle kunstens regler. Små lækkerier, brød og smør er sat frem.

Vi får serveret en lille appetitvækker sammen med det første glas Cremant: puré af små friske ærter med fløde/kaviartop. Forretten er hjemmerøget laks flot anrettet på rød salat. Den friske, boblende Cremant passer forrygende til.

Hovedretten er en slags stuvning med and og kartofler arranget med et helt - meget mørt og saftigt - andelår og lidt røde bær, og vi har bestilt en halv flaske 1'er cru Bourgogne 2008 til. Den skuffer absolut ikke.

Ind kommer nu en lille tallerken med 3 superlækre oste uden dikkedarer, og vi er ved at være virkeligt mætte.

Lars' dessertanretning er virkelig flot: 3 forskellige sorbet'er pyntet med 3 slags sauce. Ærgerligt, at kameraet ikke var med til bords! Jeg havde valgt en dessert med chokolade i flere variationer, og den skuffede bestemt heller ikke.

Oven på dette kæmpemåltid er det nødvendigt med en kop kaffe, og tjeneren kommer fluks med 2 miniaturekopper espresso samt en mærkværdig men yderst dekorativ skåleanretning med et udvalg af sukkersager.

Det sidste boblevand får vi lov at tage med udendørs, hvor natten er lun og regnen stilnet af.

Hvis du har fået lyst til at se mere om slottet: Chateau Bellecroix


2 kommentarer:

  1. Hej. Kom lige forbi og hvor lyder det dog som et dejligt sted I har boet ;) Jeg læser videre når jeg for tid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du er altid velkommen - både i haven og på rejsen!

      Slet