lørdag den 5. maj 2012

Et skridt bagude

Indrømmet! Jeg halter bagefter, her på bloggen, hvor jeg i min stille morgenstund kan læse hvor flittige alle mine medbloggere er både i haven og med at skrive interessante, sjove og oplysende indlæg. Og se alle de skønne forårsbilleder fra haver i hele det ganske land.

Ugen er gået med arbejde (bunkerne får til dels lov at ligge, når jeg holder ferie), men så sandelig også med at nyde det helt vidunderlige forsommervejr, vi har haft i mange dage nu. Udekøkkenet er gjort rent og indviet, 3 aftenener har vi spist i lækrogen under halvtaget. Der er ikke plads til store armbevægelser, men hold op hvor er det herligt at sidde ude igen!

I min del af værkstedet har jeg også fået ryddet op og smidt ud af gamle potter og alt det andet, man altid får stuvet sammen. Pelargonierne er trimmede og flyttet ud og ind igen for at vænne sig til den fri luft. De nyindkøbte sommerblomster fra Gram (ligenu mangler jeg navnet), som jeg aldrig før har set og måtte prøve, er overmodigt plantet ud i mit blandede-bolsjer-forhavebed.

Drivhuset trængte også til en gennemgribende oprydning. Fru Nielsens pasning var til UG, og vrimlen af småplanter stortrives. Småstauderne har også haft 'udgangstilladelse' om dagen, for det begynder at knibe med pladsen og snart skal der også skaffes plads til tomat-, agurk- og peberplanter.

Og så er der jo alt det tilbagevendende ukrudtspilleri, som i løbet af ugen er blevet til et par sække fulde af den frøsmidende slags, men under lugearbejdet har jeg mit kamera med rundt i have - og her er nogle af ugens billeder:


Blærespirea

Princess Irene

Gartendirektor Glockener

Ukendt Rhododendron

Det nye ferskentræ

Solen skinner igen nu til morgen, så skynd jer nu ud allesammen og nyd alle herlighederne. God weekend!

5 kommentarer:

 1. Sagde du, at du haltede bagefter? Du har da været enormt flittig, og imponerende at du også har nået at tage billeder.

  SvarSlet
 2. Ja jeg synes da også du har været flittig :-D Et par sække fulde? det er da noget alligevel.
  Sikke meget dejligt du har der blomstre.
  Din "Princess Irene" er ret fantastisk i farven/erne. Meget speciel må jeg sige.
  Godt du huskede kameraet.
  Ha´en fantastisk weekend.
  Marianne :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den nye tulipan har ret specielle farver og er én af de få, rådyret ikke har nået at fortære. Kameraet kan heldigvis fokusere på dét, som blomstrer, for jeg synes nu ikke her er så meget lige nu...God søndag :)

   Slet
 3. Den ukendte rhodo ligner Cunninghams White.
  Jeg kender godt det med, at bunkerne bliver liggende, mens man holder ferie. Det er overordentlig stressende og ødelæggende for en ferie, hvis man ikke kan abstrahere fra det. Jeg kunne ikke, men heldigvis er jeg ude over det nu og kan hellige mig min have :o)
  Flot så meget du har nået i din og fine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for navnehjælpen, Lisbeth, jeg tror også på 'Cunninghams' som jeg har haft tidligere (det er vist også en af de mest almindelige, hvide?). Jeg er heldigvis ikke så let at stresse - men glæder mig helt vildt til haven bliver fulltime!

   Slet