tirsdag den 22. maj 2012

Den smukkeste hæk

Nu er bøgehækken (næsten) helt udsprunget, og hvad er skønnere end den lysegrønne bøg i maj?

Undtagelsen er Paradisæblehækken (Malus Sargentii), som i år - 3½ år efter plantning - for første gang er fyldt med blomster. Vidunderlig berusende duft i varmen og smuk som en sommersky.
Den store lyslilla Rhododendron importeret fra nabohaven står også smukt, gad vide hvad den hedder? Azalea'en "Gibraltar" er lige-ved-og-næsten, sidste år tog frosten blomstringen, men den er lidt senere på spring i år.

En lille skønhed i morgensol, Lewisia som har skaffet mig en hel flok blomsterbørn. Dem glæder jeg mig til at plante ud i mit kommende stenbed. Freja fik sådan en plante med hjem til haven i Nexø, hun var ganske forelsket i de lyserøde, stribede blomster. Men mormor - hvor skal jeg plante den? spurgte hun. Vi har jo kun græs?

Edenrosen i drivhuset har smukke store knopper og ser ud til at trives efter at jeg har klippet den radikalt ned i foråret.Sommerdagen venter, det er med at skynde sig med papirbunkerne på arbejdet og komme hjem igen...

2 kommentarer:

  1. Gætter på at der er Catawbiense Grandiflorum, min blomstrer også nu.
    Eden rosenknoppen er utrolig smuk.

    SvarSlet
  2. Hej Lisbeth, tak for gættet - det vil jeg eftersøge lidt nærmere. Har ikke ret meget forstand på Rhodo'er, men det ved jeg at du har!

    SvarSlet