lørdag den 7. april 2012

Historieopdatering

Vores søde næsten-nabo fru Nielsen kiggede forbi i går på sin hundeluftetur. Hun har boet her på vejen i 50 år, så hun syntes det var sjovt at gense terrassetrappen, men kunne ikke huske hvornår den blev dækket til. Jeg har set ansøgningen til kommunen om udvidelse af terrassen, og mente det var helt tilbage i 70'erne, men fru Nielsen var ikke enig. De gamle papirer har jeg på en ekstern harddisk, så vi aftalte at lede efter beviser...

Hen under aften ringede hun på vores dør, for hun havde fundet et billede


Dette fine, naivistiske billede har hendes mand malet i 1985. Det viser fru Nielsens nuværende hus i forgrunden, lige bag ved anes deres første hjem her i Resenbro - cementstøber Madsens store villa - og til venstre er så beviset. Det lille røde hus, som Madsen byggede til sin fraskilte kone i 1961, er vores hjem, og den fine cementtrappe ses tydeligt.

Herligt med sådan historieundervisning, som behørigt blev nydt over et glas hvidvin, mens lammestegen sendte skønne dufte ud i hele huset.

Oven på slid og slæb trænger man nemlig til et godt måltid mad og et dejligt glas vin. Jeg fandt en Bourgogne, Rully 2008, i kælderen, og mere passende kunne det ikke være på en dejlig langfredag.

4 kommentarer:

 1. Nej hvor er det et sjovt billede ;-)Ha en god arbejdsdag :-)

  SvarSlet
 2. Det var da en sød lille histirie :-)

  SvarSlet
 3. Sjov måde at finde ud af historien på, men også hyggelig.
  God arbejdslyst i dag.

  SvarSlet
 4. Sikke et skønt lille billede, og en herlig måde at få opklaret 'gåden' på :-)

  SvarSlet