torsdag den 19. april 2012

Blomsterbørn

Der blev lige en time til overs i eftermiddag, og den blev brugt i det lune drivhus. Alle småplanter skal tilses og holdes med vand, og flere pottes op. Der er gang i væksten, og gudskelov har de fleste spirer overlevet de grusomme frostnætter først på måneden.

Alle potterne med småløg og liljeknolde står på rad og række og begynder så småt at vise deres grønne toppe. Vender man dem om ses rødderne tydeligt i bunden - der er så sandelig liv!

Hele denne herlighed har jeg tænkt mig at forlade en uges tid, hvem kan dog forstå det? Men Bornholm, døtre og børnebørn trækker også i mig, så vi har bestemt os for en lille forårsferie i et lejet sommerhus. Heldigvis har fru Nielsen lovet at passe mine blomsterbørn imens, og jeg er sikker på at det nok skal gå. Da jeg forsigtigt spurgte hende forleden, om hun nu havde mod på opgaven, svarede hun indigneret: "Jamen, jeg går jo bare og venter på det!"

Her er børnehaven foreviget i eftermiddagssolen. Jeg venter også spændt på at se den igen i næste weekend; så er jeg sikker på at jeg kan se store forandringer.

Mon ikke jeg også kan se udvikling i træernes grønne skud. Både det nye kirsebærtræ og den lille lærk, som ad åre skal erstatte kæmpelærken, står så flot lige nu. Forår er nu overvejende glæder - ærgrelserne glemmes hurtigt når man ser på dene livskraft:5 kommentarer:

 1. Det ser godt ud med alle dine blomsterbørn, godt fru Nielsen vil passe dem for dig, mens I er væk. Rigtig god ferie på Bornholm, så må du nyde at være sammen med børn og børnebørn

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for omsorgen - vi skal nok sørge for at nyde dagene på øen!

   Slet
 2. Sikke en børneflok du har dig :-) Altså i drivhuset.
  God ferie til Bornhold, og god fornøjelse med pasningen til fru Nielsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. 3 børn, 5 børnebørn og flere hundrede blomsterbørn - ja, der er nok at se til. Jeg skal nok hilse den gode fru Nielsen!

   Slet
 3. Ja det ser godt ud med alle dine børn. Jeg skal have plantet mine små blomster ud i større potter, 5 stk. solhat bliver det til ;-)

  SvarSlet