mandag den 12. marts 2012

Vild med Purpursolhat?

Purpursolhatten "Magnus" er nok den blomst i min have, jeg har allermest glæde af. For hvert år vokser de sig større og kraftigere, og 4. år efter såning så de sådan ud:Altid fyldt med sommerfugle og nye blomster undervejs fra juli til oktober.

I vinter har de stået smukt med dekorative frøstande, og forleden høstede jeg et par håndfulde frø inden blæsten tog dem. Da så de sådan ud:


Efter nøjagtig seks dage i god såjord begyndte de tørre frøskaller at rejse sig, og efter otte dage står spirerne ivrigt og stræber efter lyset


Med den spirevillighed tør jeg godt udlodde resten af årets frøhøst, så er du også vild med Purpursolhat, har du nu chancen for at få et helt bed fuld -ganske gratis.

Kig ind i Havebutikken hvor et brev af disse frø sendes gratis med dit køb, så længe lageret rækker.

8 kommentarer:

 1. Ja jeg er lidt misundelig for min indkøbt på planteskole, er gået ud. Nu vil jeg så prøve at så selv i år. Har indkøbt så andre må få glæde af de frø du udlodder! Så jeg siger tak for det gode råd og godt, når det går så hurtigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt, når planterne går ud, men nogle er også mere hårdføre end andre. Magnus ser ud til at være sej, den har overlevet både flytninger og kolde vintre. Held og lykke med såningen!

   Slet
 2. Hold da op, det var hurtigt, nu har jeg prøvet med mine egne frø et ½ år uden resultat. Jeg giver dem lige en chance mere, når du kan på en uge, må jeg da også kunne. Jeg har endnu nogen, der sidder derude, så jeg prøver lige med dem. Har du sået dem inde i varmen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Frøene skal åbenbart ha' kulde før de vil spire (jeg har ikke helt styr på disse kuldekimere), så jeg har også flere gange prøvet forgæves med frø indsamlet i efteråret. De nyhøstede har jeg sået inde i vindueskarmen.

   Slet
 3. Ja de er smukke.
  Hvis man sår frø fra egne stauder, skal de så have kulde for at kunne spire?
  Jeg skal for første gang forsøge at så frø i urtepotter.
  Tak for kigget.'
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er langtfra alle stauder som skal have kulde, og hvis det er tilfældet står det på frøposen. Når man tager frø af egne planter, kan det være en tommelfingerregel at planter, der stammer fra varmere himmelstrøg, oftest kræver en kuldeperiode. Sådan en slags sikkerhedsventil, at de ikke skal spire i et lunt efterår.

   Held og lykke med frøsåningen, når først man har succes bliver man som oftest grebet af det!

   Slet
 4. Hvordan kan man se om de er gået ud? Min bedre halvdel klippede mine ned i efteråret:-( så der er ingen frø- og planterne ser visne ud, men der kan vel stadig nå at ske noget ? Ellers må jeg jo i butikken for dem har jeg da været glad for ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror altså heller ikke de er døde, de er bare lidt sene startere. Sig til manden, at stauder klipper man først ned om foråret!! Men for en sikkerheds skyld kan du jo så nogle nye, planterne er ret dyre at købe og mon ikke du får en værtindgave på fredag? :)

   Slet