torsdag den 12. januar 2012

Evighedsblomster

"Evighedsblomster" kalder vi disse sommerblomster, som i mange år tilsyneladende har været glemt i mængden af farveafstemte, moderigtige krukkeplanter. Lidt gammeldags er de jo også, og ikke specielt velegnede til de fine krukker, men til gengæld er de nemme og sunde - og blomsterne holder ganske rigtigt i en evighed når de tørres.
Sidste forår forspirede jeg to slags, den almindelige papirblomst og stattice, begge i blandede farver, og plantede dem ud i urtehavehøjebedene. Af de 2 billige frøposer fik jeg langt flere planter, end jeg havde plads til, og helt frem til slutningen af november stod de ranke og grønne og satte blomst efter blomst i de fineste, afstemte farver.


StatticePapirsblomst

Hen over hele sommeren kunne jeg plukke buketter, som blev hængt op med hovederne nedad under et halvtag. For en fingernem blomsterdekoratør kan de tørrede blomster blive til fine dekorationer - mine endte, som tidligere fortalt, blot som lidt uordentlige vinterbuketter i diverse vaser.

Nu lyser de op i stuerne med deres klare rosa, lilla, gule og orange papirsagtige blomster.

Har du lidt plads til overs i urtehaven eller staudebedet, så kan evighedsblomsterne klart anbefales. Frøene kan du bl.a. finde i Havebutikken

3 kommentarer:

 1. Dine billeder bringer for mig minder frem om kolonihaven i min barndom. Nu husker jeg at det jo altid var evighedsblomst-frø min far købte til min lille have og der hang blomster til tørre alle vegne i skuret og i gården.
  Tak fordi du mindede mig om den - den kunne jeg godt finde på at så igen.

  SvarSlet
 2. Jeg må bare have fat i frø med Evighedsblomster. Jeg har for mange år tilbage haft dem i haven. Hvorfor jeg helt har glemt dem ved jeg ikke.
  De ER smukke i buketter... Også i haven.

  SvarSlet
 3. Jeg synes dine 'uordentlige vinterbuketter' er rigtigt søde og skønne lyspunkter her i den mørke tid. Så din idé med at have disse blomster i haven, kunne jeg også godt finde på at låne :-)

  SvarSlet