mandag den 26. december 2011

Juleafslutning

Mørket har sænket sig denne usædvanligt milde (men temmelig blæsende) 2. juledag, og mange af os må se i øjnene at hverdagen kalder i morgen.

Her i Resenbro har vi nydt to fredelige og afslappede juledage med alt hvad dertil hører: Lækker andesteg, skøn vin, god kaffe med chokolade og en lille en, fine pakker under grantræet. Førstejuledags-frokost med sild, hjemmelavet sylte, laks, rejer og hjemmebagt brød. Fru Nielsen kom på besøg og gjorde frokosten ekstra hyggelig.I morges var vi så klar til at takke julen af for denne gang, træet blev stillet ud i haven igen og de to gamle nisser, som min mor strikkede til mine børn for 30 år siden, blev sendt hjem til Grønland. Vi har nemlig sat os for at bruge juleferien til at sætte nyt loft op i stuerne.

Kl. 10.00 var dagligstuen ryddet og det mest nødvendige placeret midlertidigt i spisestuen. Alt andet blev båret i kælderen, hvor vi heldigvis har et godt og tørt værelse det kunne stuves sammen i. De gamle loftplader blev hevet ned og smidt i traileren. En gipsplade bag brændeovnen er fjernet, for skorstensfejeren kræver den udskiftet. Ved fælles hjælp fik vi hæftet de tunge, lange baner plastik op under loftet, og Lars er nu igang med at tilpasse forskalningen, som de nye loftsbrædder skal sømmes fast i.
Det bliver spændende at se, hvor langt vi når inden Nytårsaften. Det er mit job at male væggene, men jeg skal på arbejde de næste dage, og til Bornholm torsdag/fredag. Lars er heldigvis en flittig mand, så jeg satser da på at vi kan sidde i den 'nye' dagligstue på lørdag, når vi skal skåle nytåret ind.

Indtil da må vi nøjes med den lille stue, men her er faktisk ganske hyggeligt...

6 kommentarer:

 1. Hvor er i flittige, det bliver dejligt når det er færdigt. :-)

  SvarSlet
 2. Det blir nok deilig når dere blir ferdige.
  Grønlandsnissene likte jeg.
  ha en flittig romjul

  SvarSlet
 3. Hold da op så flittige I er, hvordan skal du da nå at male med både arbejde og Bornholmstur. Jeg håber, at det lykkes for jer at blive færdige inden lørdag.

  SvarSlet
 4. Ja der er nogen der har meget iver efter at have noget at rive i. Din Bornholmer tur var ikke indregnet i planerne, håber det kommer til at gå vel. Hils Lars , håber han nyder lidt frihed når du rejser ;-)

  SvarSlet
 5. Ja tak for kaffe - sikke dog en energi I lægger for dagen! Jeg bliver helt svedig. Ahh jeg har brugt formiddagen til at rydde op efter gæster i går, så lidt svedig har jeg været. Nu ser her fin og flot ud, og så vil jeg dykke ned i Hemmelige Haver...Men en rigtig god arbejdslyst. :0) STOR smiler

  SvarSlet
 6. Det var inte illa, vad flitiga ni ser ut att vara!

  SvarSlet