søndag den 18. december 2011

Jagten på solstriben


Endelig! Efter en mørk og trist periode, der føles som hundrede år, fandt solen endelig frem til Resenbro igen lørdag formiddag, netop som vi var nået ind til Silkeborg for at klare et par julegaveindkøb. Desværre havde jeg ikke tænkt på at tage kameraet med.

Hjemme igen spiste vi en tidlig frokost, for Lars var blevet kaldt akut på arbejde, og jeg besluttede derfor at gå på jagt efter et par solskinsbilleder i haven.

Stubben med husløg lyste omkap med Bergeniaerne, og nød at være midtpunkt i solen.

 Rækken af Bergenia (Kæmpestenbræk) langs hækken, som jeg omplantede i efteråret, stod med lysende røde blade direkte eksponerede i solen 


Bjergteen lyste op med sine store, skinnende røde bær og blanke blade.


I drivhuset stod en standhaftig Lobelia med et par lysende blå blomster.


Den lille nye Virburnum Tinus har jeg længe glemt at kigge til, men den så frisk og frejdig ud med mange knopper på spring. Denne art er efter sigende ikke helt hårdfør, men den er pakket godt ind i flis og visne blade, så mon ikke den overlever? Den ser ganske livskraftig ud!
Og omme i skyggen ved fortrappen lyste de sidste overlevende stedmoderblomster om kap med solen. Den lyslilla var rigtig køn i farven, men lidt mølædt...


Også Påskeklokken klarer sig i skyggen og står med store friske knopper - mens vi andre længes efter lyset og gerne går på jagt efter selv den spinkleste solstribe på en vinterdag.4 kommentarer:

 1. Fine billeder du har fået der. Solstriben fik du også med, der ser skønt ud der i skoven.

  SvarSlet
 2. Det kan da kaldes en skovlysning i denne mørke tid, hvor man skal skynde sig for at fange solen's striber.
  Din bergenia har meget røde og lidt takkede blade. Er det en navnesort?
  Vib.tinus er rigtig svær at finde hårdføre planter af, så pas godt på den. I potte dør den altid for mig, så nu vil jeg prøve at plante den ud i haven.
  Smukke blomsterknopper i denne tid.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder fra haven din ;-)Godt i fik lidt sol, her er lidt i dag, men jeg har været under dynen det meste af dagen, forkølet :-( Skal til at finde ud af om gaverne er købt og hvad man skal spise i juledagene. I dag står den på færdig suppe ;-)Hils og hav det godt

  SvarSlet
 4. Anne Marie: Bergeniaen er 'bare' en, der var i haven før mig - og sidenhen delt i det uendelige. De planter, som er delt i efteråret, har alle røde blade. Tinus'en er købt på et plantemarked i foråret, vi vidste ikke helt hvad vi gik ind til, men Lars faldt for den :)
  Birgitte: Håber så sandelig at du bliver frisk til julen. Godt at der er nogle hverdage endnu at tage af - send du blot manden afsted efter indkøb!

  SvarSlet