mandag den 24. oktober 2011

VinterforberedelserVi har haft de første frostnætter, og selvom det synes alt for tidligt er de sarteste sommerplanter hentet indendørs.

Pelargonierne er klippet ned og stillet i værkstedet sammen med sommerstiklingerne. Græsserne, som jeg såede i foråret, er jeg ikke sikker på kan klare vinteren, så nogle af potterne er også sat ind - en enkelt har jeg klippet ned, nogle er stillet ind som de er, et par stykker har fået ophold i drivhuset. De 2-3 stykker, som blev plantet ud i sommer, har jeg forsøgsvis ladet stå. Man er nødt til at prøve sig lidt frem her i verden.Krukkerne med Nerien, Oliventræet og den nye Tibouchina har fået vinterophold i havestuen, hvor vi nyder den fortsatte blomstring. Den seneste weekend har været flot, solrig og temmelig kølig, men havestuen varmes hurtigt op af solen (og brændeovnen), og så er det skønt at sidder dér og lege sommer. Stuehibiscus'en har blomstret vildt i mange måneder, og ser ikke ud til at ville holde pause sådan lige med det samme.

Den sidste buket evighedsblomster hænger endnu til tørre, men i går fik jeg renset og sorteret årets høst og sat dem i buketter, så vi også har noget at glæde os over til vinter. Nogen blomsterbinder er der ikke gemt i mig, men buketterne er da meget søde alligevel....De små, ikke så voldsomt stærke, chillier hænger også til tørre i havestuen, de er ved at være klar til at fylde på glas så de kan gemmes til vinterens gode gryderetter. Jeg har også syltet en portion sammen med tomat, peberfrugt og løg til en dejlig sur/sød chutney.


Ja, de første vinterforberedelser er gjort, men passionsblomsten har jeg ikke nænnet at tage ind endnu - den er slet ikke færdig med at blomstre. I lørdags rakte den fire blomster frem mod solen fra sin lune plads i terrassehjørnet.


4 kommentarer:

 1. Det er godt nok mange fine blomster du har, jeg har kun en enkelt rose tilbage. Du behøver heller ikke et blomster kursus, et par blomster i en vase er det aller pæneste synes jeg;-)
  Hilsen søster 2.

  SvarSlet
 2. Hvor er du heldig, du har gode steder til vinteropbevaring. Drivhus og havestue ikke dårligt. Så heldig er jeg ikke, så jeg må se, hvad jeg skal gøre ved mine planter.
  Det er da fine buketter, du har lavet og sikke en smuk passionsblomst.

  SvarSlet
 3. Gode billeder.
  Smukke buketter.
  Næste år vil jeg se om jeg ikke kan få Evighedsblomster. De er så smukke. Det er mange år siden, at jeg sidst har haft nogen.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 4. Jeg har vist heller ikke dyrket evighedsblomster siden engang i 60'erne...men de er nemme, og hyggeligt er det med vinterbuketterne. Du kan finde frø i Havebutikken her på siden:)

  SvarSlet