lørdag den 1. oktober 2011

Tibouchina

Her til aften fik vi en dejlig overraskelse. Endelig var der blomst i den lille plante, som Lars af uransagelige grunde faldt for 'et eller andet sted' engang i foråret. Han kan ikke huske hvor og hvorfor, men jeg har troligt passet planten hele sommeren, som den for en sikkerheds skyld har tilbragt i drivhuset.

Længe har den stået på spring med bløde, hårede knopper - men i dag skulle det så være. Det er nu også værd at fejre, at vi har haft en 1. oktober med 24 grader i skyggen midt på eftermiddagen. En vidunderlig smuk og solrig dag med knaldblå himmel og ikke det mindste vindpust.Men jeg aner ikke hvilken type plante det er. Opslag på nettet har bragt mig flere budskaber fra en klatreplante til et træ...det eneste der stod på navneskiltet var 'Tibouchina'.

Den er langsomtvoksende, grene og kviste træagtige, bladene bløde og behårede. Hvis nogen har erfaring med en sådan plante ville det være sjovt at få lidt mere at vide. Skal den ind til vinter? Eller kan den klare at blive i drivhuset? (vi har vist rigeligt med planter, der skal stå frostfrit i vinter).

Men blomsten er helt klart utrolig smuk og værd at vente på!

1 kommentar:

  1. Utrolig smuk blomst, synes at have set sådan en før, men kender ikke noget til den.

    SvarSlet