tirsdag den 11. oktober 2011

Regnvandsbassin, fliser og forsommervejr

I begyndelsen af maj bliver jeg færdig med mit projekt 'regnvandsbassin'. For at holde lidt på vandet har vi foret udgravningen med en gammel, sammenlagt presenning, som derefter er dækket af store og små marksten. Det er jo foreløbig et forsøg, men hvis det viser sig at være en god idé vil vi nok på et senere tidspunkt lægge det om med en ordentlig bassinfolie.

Knapt er den første regnbyge ovre før solsorten indvier sin nye badeanstalt. Der er ingen tvivl om, at fuglene (og naboernes katte) mener det er en succes!
Den kulørte blanding tulipanløg, jeg lagde under solbærbuskene sidste år, myldrer frem på smukkeste vis, og Rhododendron'erne lyser op i den endnu lidt bare have.


 

Udgravningen til den længe ønskede terrasse er også ved at være tilendebragt. Allerede i efteråret forberedte jeg to rektangulære bede, som skal bryde flisearealets ensformighed og give plads til mine efterhånden store Purpursolhatte, et par håndfulde tulipaner og en hel flok små lavendler. Jeg har altid drømt om et hav af lavendler, og her i sol og sandjord MÅ de da kunne trives?

Vores weekend-plejesøn, Morten, trives ihvertfald fint her på den interimistiske terrasse, hvor årets første udendørsmåltid serveres på en fin forsommerdag!


Da Lars endelig er færdig med kløvningen af alt det træ, der blev fældet i efteråret, bliver der tid til overs til at koncentrere sig om terrasseområdet. De ureglementerede bede bliver fint indrammet af lærketræ, og flisearbejdet skrider stødt fremad.Jeg har lidt overmodigt bestilt 50 kvm fliser, og er nu spændt på at se hvor langt de rækker!


5 kommentarer:

 1. Hold da op, I har da godt nok gang i nogle projekter :-) Hvor er det dejligt at se. God idé med opsamling til regnvandet.

  Og ja, mon ikke lavendlerne vil trives hos jer med de forhold, du vil give dem? Det minder mig om endnu engang, at jeg altså skal huske at have plantet lavendler ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 2. Det er godt nok et flot regnvands bassin du har lavet, og med alle de sten kan børnene da ikke drukne, hvad jeg altid har været bange for :-)

  K.h. Birgitte (søs)

  SvarSlet
 3. Se nu kom indlægget om regnvandsbassinet, det var egentlig derfor, jeg begyndte at følge med på din blog. Det har jeg nu ikke fortrudt :-)
  Det ser i hvert fald godt ud det bassin. 4. billede er jeg også vild med, jeg er jo rhododendronsamler og det er så flot med roden og krukken sammen med.
  Så kommer mit spørgsmål: virker regnvandsbassinet efter hensigten?
  Vi er jo også i fuld gang med vores projekt, men vi har rigtig meget vand til at stå i et stort område i haven, derfor forsøger vi at lede det lidt væk, vi er dog ikke nået nær så langt endnu.
  Hvilket årstal er vi i i dette indlæg?

  SvarSlet
 4. Endelig tid til at svare: Bassinet blev til i 2010, og har passet sig selv og fungeret upåklageligt siden. Da det som sagt ikke er helt tæt siver overskudsvand stille og roligt ned i (sand)jorden, men bassinet har endnu ikke været helt tørlagt.

  SvarSlet