mandag den 10. oktober 2011

De første forårstegn og en god spade

I februar tager solen for alvor fat på at opvarme udestuen, og vi nyder den første søndagsfrokost derude ved den buldrende kaminild.


Som det ses rakte hverken penge eller tid til en ny gulvbelægning, så vi lever stadig med fodkulden og de gamle terrassefliser. Måske, engang? Vi drømmer da om et smukt trægulv..

Foråret lader vente på sig, først midt i marts begynder snedækket langsomt at trækker sig tilbage, men så går det også stærkt. Erantis, vintergæk og krokus står på spring og kan knapt vente med at komme frem i lyset.
Forårslyset lokker os ud til nye opgaver. Vi beslutter at det må være på tide at plante en hæk langs den private stikvej, der afgrænser den ene langside af vores grund, så jeg gennemgraver den øverste del af skrænten for at fjerne al flerårigt ukrudt. Derefter sætter vi i fællesskab 30 meter bøgehæk - desværre lod vi os 'spise af' med at den plantestørrelse, vi havde bestilt, var udsolgt, så det ser ikke ud af meget da vi er færdige.Dernæst skal vi finde ud af hvordan vi kan lede tagvandet væk fra havestuens sokkel. Det bliver til en ide om et lille regnvandsbassin, og jeg må igang med spade og trillebør igen.


Mens solen skinner, de vilde tulipaner blomstrer og spaden alligevel er fremme, begynder jeg også at grave af til den kommende terrasse. Godtnok er det ren sandjord, men også her er fyldt med rødder, rødder og atter rødder så der er vist fast arbejde resten af foråret...


Tulipa Tarda

4 kommentarer:

 1. Jeg trænger snart til en middagslur med alt det arbejde du får fra hånden;-))

  SvarSlet
 2. Det har du jo også bedre tid til end mig! Men jeg kan se at du arbejder videre med dine flotte fotos - godt at du ikke mistede modet helt.

  SvarSlet
 3. Du er godt nok sej med en spade, jeg er meget imponeret. Hos os er det Bent, der klarer den slags. Jeg holder mig til hakkejernet og riven.

  SvarSlet
 4. Ja, det er godt nok meget, I får lavet - dejligt at se :-) Og sikke en hyggelig udestue I har - så pyt med at I ikke har fået trægulv på endnu ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet