søndag den 25. september 2011

Rundt om drivhuset

Rundt om drivhuspladsen bevarede vi den oprindelige lyng på de to sider. Det er absolut ikke kønt i foråret 2009, men jeg tager en halv time indimellem og kravler rundt på alle fire. Stykke for stykke renser jeg for græs og mos indtil lyngens nøgne ben stikker ynkeligt i vejret - eller ligger meterlange hen ad jorden. Det er gamle planter, som aldrig har været tæmmet på nogen måde, og jeg ved ikke præcis hvad der er bedst at gøre, så jeg må prøve mig lidt frem.

På den ene side - den der vender ud mod 'hovedstien' - klipper jeg blot de groveste planter ned. Her har vi i forvejen forstyrret lyngen ved at plante småtræer og buske, så der bliver nogle bare pletter hvor mine blå Akelejer får lov at sprede sig.


På den anden langside går jeg mere hårdt til værks og klipper nærmest totalt i bund. Ind imellem den gamle lyng planter vi nu en flok nye planteskolelyng, 2 Amerikanske blåbær og et par mosebær. 5 små blågran (jeg mente på et tidspunkt at vi fik plads til MASSER af grantræer, så jeg var letsindig at købe 25 småbitte barrodsplanter..) får lov at danne kant.


Det ser noget bart ud, men de nye lyng vokser hurtigt til og har fine farver.

På den anden side af drivhuset står den halverede enebærbusk og ser lidt trist ud. For med tiden at dække lidt for den sætter vi en hvid Rhododendron 'Gomer Waterer' foran, og et par clematis får lov at klatre op i de bare grene. Ved sidste planteskolebesøg var det Lars, der var lidt letsindig: han kunne ikke stå for en flot (og dyr) vintønde, men da han mener at sådan en skal ligge og ikke stå måtte han igang med al sin kreativitet og den store sav for at bygge en vugge til den.
Tønden fylder han gerne op med det dyre postevand, så jeg har nemt ved at fylde vandkanderne til drivhusplanterne. Om vinteren bliver den sat under halvtag og oliebehandlet, for han er en mand der passer på sine rigdomme!

Nu han har saven fremme bruger han resterne af terrassebrædderne til at bygge to fine kasser til mine gule roser, her 'Marselisborg'.

Inde i drivhuset sker der også forandringer. Med hjem fra ferien på Samsø havde vi et fint lille cafesæt, min bornholmske figen stortrives i en krukke og det samme gør min Eden Rose, som har gjort turen med hele vejen fra Sjælland. Den blomstrer så smukt denne sommer, at jeg næsten føler den vil fortælle mig at HER hører den til - i Paradisets Have!


3 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Hvor er det en flot tønde i har.'
  Rosen på dit sidste billeder er smuk.

  SvarSlet
 2. Edens rose er utrolig smuk. Og så har du været på Samsø og købe cafésæt, det må jeg nok sige. Vi plejer at tage til Jylland for at købe :-)
  Lyng vokser heldigvis hurtigt til igen, hvis det ikke går ud.
  Gomer waterer er en smuk rhododendron, den har jeg også.

  SvarSlet
 3. Jeg nyder føljetonen :-)
  Jeg har også Eden Rose. Det er en fantastisk rose - en af mine yndlinge.

  SvarSlet