torsdag den 29. september 2011

Forhavens nye udseende

Sideløbende med mine forårsforberedelser i haven knokler Lars på den anden side af huset. Værkstedsbygningen er (næsten) færdig og han har bygget en flot carport, men indkørslen er lidt problematisk. Vi har sænket gulvet i værkstedet for at få en fornuftig loftshøjde, men det betyder også at der bliver et væsentligt fald fra vej til garageport. Altså skal der graves en hel del af, også for at få plads til et godt lag stabilgrus.

Det betyder også højdeforskel mellem indkørsel og det gamle indgangsparti, men det løser min hårdtarbejdende mand på smukkeste vis. Her ses forhaven i april 2008Og her - set fra hoveddøren - året efter, hvor indkørselen er ved at være færdig, og jeg er i gang med at grave af græsarealet for at udligne højdeforskellene


Løsningen bliver 2 trappetrin og en plantekasse af lærkeplanker, der samtidig adskiller de to niveauer. Plantekassens placering passer sjovt nok med det lille 'bed' jeg lavede i græsplænen året før, her står min japanske løn med en underbeplantning af katteurt. Nu bliver det suppleret med en kant af Vinterglans og et par håndfulde tulipanløg.


For symmetriens skyld laver Lars en tilsvarende, men mindre, plantekasse på den anden side af trappen. Vi finder et fint lille træ - en fligetbladet Lind - og planter et bunddække af benved 'Emeralds Gold'. Også her lægges tulipanløg.

De fleste af de gamle fliser bliver taget op og erstattet af granitskærver.Billederne her er fra det følgende forår. Meget rene, næsten asketiske, linjer i forhold til haven på den anden side af huset, men vi synes det passer fint til det minimalistiske hus - og så er det nemt at holde!

3 kommentarer:

  1. Det ser superflot ud både huset og indgangspartiet.

    SvarSlet
  2. Sikke en forskel og det på den gode måde - det ser rigtig godt ud :-)

    SvarSlet