mandag den 12. september 2011

Dronningetrappen

Vi har en sød genbo, som ofte kommer et lille smut forbi når vi er i haven. Vores haver ligger parallelt, med en privat stikvej imellem, så for nemheds skyld lagde vi for nogle år siden et flisetrin i vores skrænt, som er tæt på bagindgangen til hendes have.

Fru Nielsen blev 82 i år, men lever et utroligt aktivt liv med sin gamle hund, Sally, og sin kæmpestore og meget naturprægede have. Den nærmeste del foran huset er dækket af lyng, blåbær og enkelte Rhododendron, og omkranset af høje fyr og graner. Den fjerneste halvdel ligger hen som fyrreskov med slået græs.

Trods generende gigtplagde knæ holder hun selv hele den store have. Krukker og stenbede langs husfacaderne er sirligt holdt, gran og fyr beskærer hun egenhændigt fra trappestigen, og i skoven drøner hun rundt på havetraktoren. Livsglæden og nysgerrigheden er i behold, og vi nyder hendes besøg når hun 'lige skal spørge' om denne eller hin plante, eller blot følge med i hvad vi nu har gang i.

Flise-trinnet var ved at gro til, og Fru Nielsens knæ er blevet dårligere, så i weekenden gik Lars så i gang med at tømre en "rigtig" trappe sammen på grundigste vis. Skrænten fik jeg lov at rydde for ukrudt.Arbejdet blev i løbet af dagen fulgt oppe fra vejen, og da projektet var næsten færdiggjort proklamerede "dronningen" at hun gerne ville klippe snoren og give en drink kl. 16.30.

Selvfølgelig måtte jeg lege paparazzi, da hun ankom (med sin legendariske dry Martini, glas og nødder i tasken).


Så nød vi en drink og en hyggelig snak i den sidste eftermiddagssol på terrassen.

2 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Der kom til at se godt ud.
  Dejlig når naboer kan hjælpe hinanden.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 2. Rigtig sød historie tak for den. Lad os håbe, vi er lige så friske, når vi bliver 82 :-)

  SvarSlet