torsdag den 22. september 2011

Drivhuspavillon og forårsfornemmelser

Drivhuset ankommer i papkasser og tunge rammer med glas. Heldigvis er Lars en dreven montør og vant til at arbejde med aluminiumsprofiler, så efter fælles gennemgang af den omfattende samlevejledning er han snart igang med at samle skelettet.

Vi har valgt en sekskantet pavillon, som vi synes passer bedst til de rammer vi nu engang har. Den er på 13 kvm, og med ca. 2 m sidehøjde kan pladsen udnyttes fuldt ud både til planter og mennesker. Vi glæder os til at kunne bruge glashuset i blæsevejr og bygevejr, til kaffepauser og middagsspisning hele sommerhalvåret.Imens begynder jeg på mit eget lille projekt "omkring husgavlen", hvor jeg har besluttet at den sure græsplæne skal erstattes af et grønt bed langs husmuren og et hævet bed ud mod vejen. Der er det specielle ved vores rektangulære grund, at der langs hele langsiden er anlagt en privat adgangsvej til to huse. Denne vej er i sin tid hævet over grundens niveau, og har derfor medført at vi har en skrænt på ca. en meter i højden.

Jeg låner Lars' værktøj og går i krig med stolper, brædder, sav og skruemaskine. Resultatet er ikke specielt kønt - men brugbart!


I første omgang fylder jeg op med forhåndenværende sandjord, så må jeg se om jeg kan finde bedre jord til det øverste plantelag.

Påskegæsterne ankommer, Lars og Kristoffer slider hårdt med glasmonteringen og Tine og Rebecca hjælper mig med at køre jord til højbedet. Det er hyggeligt - og skønt at se arbejdet skride frem.


Lars lægger fliser i drivhuset og snart er det klar til at tage imod alle småplanterne, som venter i blomsterværkstedet. Kapilærkasserne og et lille havebord flytter ind, og den sommer bliver mange måltider spist i 'lysthuset'.


Rundt om drivhuset lægger vi lærkeflis, så der er tørt og rart at gå. Også mellem mine gavlbede lægger vi flis, og det hele begynder så småt at tage form.


I højbedet plantede jeg Bergena (kæmpestenbræk), hasselurt, løvefod og vedbend - alt sammen planter som stod i trængsel i betonkasserne under terrassen. Vedbend havde jeg forberedt ved at klippe rankerne i mindre stykker og sætte dem i vand til de slog rod. Bergena, Løvefod og Hasselurt kunne nemt deles i mange småplanter. Bagerst i bedet satte jeg en Laurbærkirsebær (impulskøb) samt en række af småbuske: små rodskud af en gammel Forsythia og stiklingeformerede Dværgsyren.

Til bedet langs gavlen måtte vi til gengæld spendere en tur til Lundhede planteskole, hvor vi købte 3 gode Rhododendron og et par kasser Vinterglans til bunddække. På det yderste hjørne mod haven tuskede jeg mig lige plads til et par af mine medbragte stauder - et par solhatte, en tidselkugle og en orientalsk valmue.

Sådan ser de ud i dag:

3 kommentarer:

 1. Hvor fint - sikke et arbejde, I har lavet :-)

  Jeg er vild med dit solskinsbed - det er lige til at plukke buketter fra :-)

  SvarSlet
 2. Det ser godt ud.
  Dejlig drivhus i har fået. Den skal i nok få glæde af.

  SvarSlet
 3. Stort arbejde, men hvor er det blevet flot. Og det er et skønt drivhus.

  SvarSlet