onsdag den 17. august 2011

Grønne lækkerier

Denne kedelige og regnfulde sommer har udekøkkenet været en lidt spredt glæde. Regn og blæst er lidt af en udfordring, men nu har Lars langt om længe fået tid til at forbedre forholdene. Taget på brændeskuret er blevet forlænget for at give mere plads - og læ - og så har han bygget et flot køkkenbord op på stedet, og lagt en stor vask i som svoger har fundet på genbrugen. Nu mangler der kun detaljer som vand og afløb og lidt ophæng på væggen - men prøves af det skulle det altså i dag!Jeg var vist lidt overmodig med grøntindkøbene til weekenden, så det bliver vegetarmad efter devisen: vi ta'r hvad vi har. Og heldigvis elsker Lars alt det grønne, så han blev forkælet lidt efter en lang arbejdsdag:

Først en grøn salattallerken med rucola, små agurketern og dild fra haven (den er dukket op de mærkeligste steder, blot ikke der hvor jeg har sået den..), et glas muslinger fra Bornholm, en halv lime og en lille klat fransk mayonnaise.


Dernæst en hønsekødssuppe (rest fra søndag aftens kyllingefrikasse) med masser af grønsager: modne tomater, basilikum, rød peber og chilli fra drivhuset, en porre og et kvart blomkål. Skåret i mindre stykker og simret en god halv time med paprika, salt og peber og tilsidst spædet med en sjat fløde.

Nemt - og superlækkert!

4 kommentarer:

 1. Det er da et dejligt udekøkken i har fået lavet.
  forhåbentligt bliver det en god sensommer så i kan komme til at bruge det lidt mere.

  SvarSlet
 2. Sikke et flot udekøkken :-D Der kan jeg forestille mig, man kunne bruge rigtig mange hyggeligt timer.
  Nu kan jeg se du bor i Resenbro, og hvis du har været på grønttorvet inde i Silkeborg kan jeg godt forstå du har forkøbt dig i grønt, for det er da bare det bedste grønttorv jeg kender.
  Maden du har lavet ser godt nok indbydende ud. Håber det smagte lige så godt som den ser ud (for så har det været godt)
  Sensommerhilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 3. Susanne, Havelykke17. august 2011 kl. 16.29

  Udekøkkenet var også i brug sidste år, men nu er det klart blevet mere indbydende, og jeg nyder at 'trække' udetiden om eftermiddagen. Til Marianne: Torvet i Silkeborg er flot, men det er nu ikke tit jeg når derind. Alt det grønne var fra Rema, og det smagte herligt af sommer :)

  SvarSlet
 4. Sikke et hyggeligt udekøkken, I har fået jer. Jeg kan godt forestille mig at det må være dejligt at stå der og kokkerere :-)
  Lækker mad du har lavet, mums.

  SvarSlet