tirsdag den 23. august 2011

Flere purpursolhatte

Som det vist tydeligt fremgik af mit sidste indlæg, så er jeg ret vild med purpursolhatten. Den kom først ind i mit liv med haven på Bornholm, hvor den var en af de frøplanter jeg havde mest held med. Ud af bare ét brev frø kom der omkring 50 fine planter, som blev sat tæt i staudebedet og fordelt ud til familie og venner. Flest af sorten 'Magnus' men også en håndfuld af den hvide 'White Swann' fulgte med mig her til Jylland.
Først nu i sommer har jeg spenderet et par nye sorter, som jeg ikke kunne stå for på den lokale planteskole: 'Meringue' med hvid/grønne pompomblomster og 'Summer Cocktail', hvis kronblade er mere vandrette end hos 'Magnus' og hele tiden ændrer farve i toner der ligger mellem orange og pink.
En gul variant blev også købt med hjem, men navneskiltet manglede og blomsterne er ikke sprunget ud endnu. Lidt voveligt, måske, men planten var stor, sund og kraftig og så kan det vel ikke gå helt galt.

Til gengæld må noget være gået galt for den 'Magnus' der står og putter sig ved terrassetrappen. I aftes faldt mit blik på en blomst, der skilte sig særligt ud. En mutant, en siamesisk tvilling. Nok mere sjælden end køn, men foreviges skulle den. Her ses den ved siden af en mere normal søster:

2 kommentarer:

  1. Ja de er dejlige de purpursolhatte, dem er jeg også vild med, de lyser dejligt op i haven.
    Den sidste er godt nok lidt spøjs at se på :-)

    SvarSlet
  2. Dejlige solhatte du, måske undtagen lige den sidste :-)
    Jeg har også Meringue på ønskelisten, sammen med så meget andet :-)

    SvarSlet