mandag den 15. august 2011

Efterlysning: Hvem kender denne plante?

Godt gemt af vejen, i naboskellet neden for en tør skråning med Cotoneaster, har jeg observeret denne flotte bladplante. Den var der også sidste år, men jeg har ikke set at den har blomstret. Den ser sund og smuk ud med blanke blade, der changerer i bordeaux/røde/mørkegrønne nuancer.

Nu har jeg lyst at flytte den til mit kommende "franske" staudebed i forhaven, hvor den kunne matche de to nyindkøbte - Hjortetrøst og Alunrod - men før jeg gør noget overilet ville det være skønt om nogen kendte planten. Det er altid rart at vide hvad man har i sine bede!

Jeg har ledt og ledt både på nettet og mine forhåndenværende bøger: staudeleksikon, Danmarks Flora, Flora i farver m.fl. uden resultat. I "Danmarks flora" findes faktisk ikke én eneste urt med røde blade, så jeg forestiller mig at det må være en forvildet staude.

Hvis du kan hjælpe mig med et hint eller et navn, vil jeg blive meget glad. Så kan jeg måske hjælpe dig en anden gang?Hilsen Susanne Havelykke

4 kommentarer:

 1. Hej Susanne

  Det er en krybende læbeløs.

  Hilsen Birgitte

  SvarSlet
 2. jeg tror lige som Birgitte, at det er en krybende læbeløs. Hvis den får godt fat, så breder den sig godt. Men jeg synes nu ikke, at den breder sig for meget, så jeg tror roligt, at du kan flytte den til dit staudebed :-)

  SvarSlet
 3. Jeg er enig i, at det er en krybende læbeløs, men min breder sig nu temmelig meget, den er faktisk groet helt ud i græsplænen, så jeg er ikke så vild med den, men den er flot med sit røde løv.

  SvarSlet
 4. Susanne, Havelykke16. august 2011 kl. 14.01

  Mange tak for hurtig hjælp. Efter lidt læsning om 'krybende læbeløs' på nettet, tror jeg også på at det er sådan én jeg har fundet. Tør nu godt forsøge at flytte den, så får vi se hvem der har magten! Vh Susanne

  SvarSlet