søndag den 28. august 2011

Chalon sur Sâone

Floden Sâone løber gennem Bourgogne i nord-sydgående retning, og har helt sikkert været en vigtig færdselsåre gennem århundreder. Der sejles stadig en del fragt med de karakteristiske, flade sorte pramme, men i dag er det overvejende lystsejlere og turistbåde der gør brug af den smukke vandvej.

Chalon ligger direkte til flodbredden, og i 2010 overværede vi en stor flodcruisers ankomst til byen


Her, hvor den ekstremt lange flodbåd lagde til, er floden bred og deler sig med to øer mellem byen og den modsatte bred. På den største af øerne, Saint-Laurent, ligger byens hospital, et boligområde og en hel restaurationsgade. Øen er forbundet med omverdenen med ikke mindre end 3 broer, og ved den ene er der anlagt en mindre lystbådehavn.

I 2010 havde vi en overnatning i byen - en herlig varm sommereftermiddag, hvor vi krydsede alle de små broer og fandt frem til restauration La Bourgogne på Saint-Laurent. En skøn middag på fortovet og en herlig slentretur tilbage til hotellet gennem den lune sommernat.

'Vores' hotel St. Jean ligger tæt ved flodbredden og er både gammelt, slidt og charmerende. Ejeren, Madame Sylvie, er en gæstfri ældre dame, der behersker et forståeligt engelsk og gerne er behjælpelig med bordreservationer etc.


 I år kørte vi så de 40 km fra feriehuset for at se lidt mere på selve byen Chalon, men desværre var vi ikke lige så heldige med vejret. Vi parkerede på Saint-Laurent og fandt en nogenlunde tør bænk med udsigt over floden, så vi kunne spise vores medbragte mad.


Solen kom frem igen, og vi gik over broen og gennem gågaderne frem til kirkepladsen. Som sædvanlig havde vi glemt alt om den obligatoriske middagslukning, men cafeer var der nok af på pladsen, og et glas kold fadøl kan man altid nyde.Iøvrigt en flot plads, med mange velbevarede gamle huse, men lidt synd at cafeernes opdækning og parasoller skjuler de charmerende butiksfacader, som der tydeligvis er gjort meget for at vedligeholde.Efter en lille rundgang i den smukt restaurerede - men noget dominerende - kirke, vender vi tilbage til bilen. Det er helt sikker ikke sidste gang vi er her, for byen rummer mange gode indtryk og er et godt udgangspunkt for seværdighederne i Bourgogne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar