tirsdag den 12. juli 2011

En fridag på Stevns

Weekenden stod på hyggeligt familiesamvær på Sjælland: fredag hos søn og svigerdatter i Ugerløse og lørdag til Rubinbryllup i Birkerød med hyggeligt selskab og dejlig mad. Heldigvis begge steder med overnatningsmulighed, så vi havde valgt at tage fri mandag og nød den lille ferie i fulde drag.

Da vi mandag morgen vendte bilen mod Jylland kørte vi om sædvanlig af sydmotorvejen, men i Køge drejede vi fra og fortsatte ad den gamle vej langs kysten. Vi tog en lille afstikker ind i landet, gennem en lang og meget flot gammel allé, der fører op til Vallø Slot.Slottet kan dateres helt tilbage til 1200tallet, men er genopbygget 1897 efter en brand, og både bygninger og den store park er meget velholdte. Vi fandt en bænk ved en gammel havedam med frøer og åkander, hvor vi kunne drikke termokaffen med fuldt udsyn til slottet.

Herefter gik turen videre mod Stevns Klint, hvor jeg har været mange gange som barn men det er jo længe siden...Lars har ikke været der før. Den gamle Højerup Kirke står her stadig, men ser ud som om den kan styrte i havet når som helst. Der ligger mange store klippeblokke under den og på den smalle strand, som vi vover os ned på ad en stejl jerntrappe.Kirken er smuk i sig selv, måske især fordi den stadig står nærmest uberørt efter at koret styrtede i havet i 1926. Skæve stengulve og slidte træbænke fortæller om flittig brug engang, og prædikestolen bruges da også i dag. Af svalerne!


Tæt ved kirken fandt vi en fin lille dam med de smukkeste, kæmpestore NøkkeroserEn dejlig tur blev afrundet med en lækker frokostplatte på Rødvig Kro, og en tiltrængt spadseretur på havnen i den hyggelige fiskerby før turen atter gik hjemover mod Silkeborg.

2 kommentarer:

  1. Det ser ud som om, I har haft en skøn tur. Der er bare så smukt ved klinten :-)

    SvarSlet
  2. Det lyder som en rigtig dejlig tur :-)

    SvarSlet