lørdag den 4. juni 2011

Himmerigs Plads

Det blev selvfølgelig en dejlig dag!

Flot køretur gennem skov og bakkeland til Mariager, hvor vi drak termokaffen på havnen dér hvor den gamle jernbane sluttede. Veterantogene kører stadig turistture, det må vi have tilgode.


Byen er lille og hurtigt overset, men med spændende indslag som den lille plantebutik indrettet i en skyggefuld have bag de gamle bindingsværkshuse. Husrækken ligger for foden af en høj skrænt og haverne klatrer opad i flere etager.

Den store hvide kirke ligger højt over fjorden omgivet af en meget smuk, parklignende kirkegård


På Postgården fik vi en glimrende sandwich og en dejlig kold øl serveret i den skyggefulde gård, mens vi fulgte gadelivet gennem porten. Utroligt, at det er tilladt at drøne gennem de brolagte gader med skramlende trailere og lastbiler, og at parkere midt på Himmerigs Plads bare fordi man vil spise en is.Turen gik videre til Hobro, hvor jeg jo har trådt en del barnesko på feriebesøg hos min farmor og farfar. Husker ikke at jeg har været her siden 1982, men Adelgade er ikke meget forandret bortset fra at den nu er bilfri, og vi fandt frem til nr. 25 lige overfor Bie's Bryggeri. Her er i dag indrettet restaurant i den smukke gård.


På vej tilbage til bilen fandt vi indenfor i en genbrugsforretning, tiltrukket af nogle skønne væglamper i den helt rigtige gamle, franske stil. De var fine og intakte - og viste sig at være lavet i Randers - og er sandsynligvis ikke så gamle endda, men med os hjem måtte de altså.

Derimod var det umuligt at få en kop kaffe i Hobro, så turen gik videre til Rold Skov og Rebild bakker. Meget smukt område, som vi dog nøjedes med at se lidt overfladisk på. Her må vi tilbage til med travesko og madkurv!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar